11.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Tivat – Olujno jugo

Veliko nevrijeme sa jakim južnim vjetrom i kišom, nije danas pričinilo veće probleme u Tivtu. Uprkos jakim udarima juga, saobraćaj na aerodromu Tivat odvijao se normalno, sa izuzetkom „Air Serbijinog“ leta iz Beograda koji je preusmjeren na Podgoricu. Ostali letovi „Montenegro Airlinesa“ i ruske kompanije „Aeroflot“ za Beograd, Bari i Moskvu su realizovani po planu. Tivatski komunalci imali su pojačano dežurstvo i odmah su intervenisali čisteći manja zagušenja u odvodima atmosferske kanalizacije.

Udari valova nošeni olujnim jugom razbijali su se uz obalu, ugrožavajući manje barke mještana na nezaštićenim vezovima, dok problema u marini Porto Montenegro nije bilo jer su njeni dokeri na vrijeme preduzeli pojačane mjere opreza i osigurali sve jahte na vezu.

Hidrograđevinska operativa kotorske firme „Yu Briv“ morala je međutim, privremeno obustaviti izvođenje radova na pobijanju šipova i postavljanju betonskih elemenata za produžetak operativne obale mula 1 Porto Montenegra, jer se taj posao nije mogao obavljati po velikim valovima i olujnom vjetru.

Morski valovi povremeno su se prelivali preko Jadranske magistrale na Opatovu, dok je obalni put kroz Donju Lastvu bio potpuno poplavljen morem.

Izvor:S. L.

Najčitanije