20.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Tivat: oduzeti panciri, svjetlosna signalizacija, audi A8 na provjeri

Tivatski inspektori juče su pretresli dva „audija A8“ za čijim su upravljačima bili članovi kavačkog klana, od kojih su zaplijenjena tri pancira, sirene, rotaciona svijetla, saznaje Pobjeda.

Policija
Policija

Policija je juče oko 13 sati, na osnovu operativnih radnji i mjera, kontrolisala blindirani ,,audi A8“ podgoričkih tablica, koji se kretao iz pravca tivatskog aerodroma prema gradu. Vozač je koristio zvučnu i svjetlosnu signalizaciju rotaciona svijetla. Inspektori su zaustavili ,,audi A8“, kojim je upravljao V. B, a na mjestu suvozača su bili I. Đ, D. P i S. V koji, prema bezbjednosnim evidencijama, slove za članove kavačkog klana.

Svi su privedeni na informativni razgovor u Odjeljenje bezbjednosti Tivat. Automobil je poslat na tehnički pregled gdje su uklonjeni uređaji za signalizaciju, a istražitelji su pretresom gepeka pronašli i zaplijenili pancir.

Samo sat kasnije, prema nezvaničnim saznanjima Pobjede, tivatski istražitelji su u mjestu Markuševina na Jadranskoj magistrali kontrolisali ,,audi A8“ kotorskih registarskih tablica kojim je upravljao D. P, a na mjestu suvozača je bio A.Đ. Obojica su „bliski“ kavačkom klanu. Pregledom su primijećena fleš svijetla blicevi, pa je ,,audi“ upućen na tehnički pregled. Blicevi su demontirani, a u prtljažniku su pronađena dva pancira koja su oduzeta.

,,Audi A8“ kotorskih tablica, privremeno je oduzet da bi utvrdili da li je automobil regularno kupljen.

Protiv V.B i D.P podnijete su prijave zbog prekršaja u saobraćaju. O događaju je obaviješteno Osnovno i Vrhovno državno tužilaštvo, koja će se izjasniti da li u njihovim radnjama ima elemenata krivičnog djela koje se goni po službenoj dužnosti.

Kotorski i tivatski inspektori pomognuti Specijalnom antiteroristikom i Posebnom jedinicom svakodnevno kontrolišu osobe koje su bliske kriminalnim klanovima.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije