18.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Tivat – odobren IPA projekat vrijedan 320.000€

Tivat – Seljanovo panorama

U sklopu projekta pregogranične saradnje Opštini Tivat je odobren projekat na rekonstrukciji javne rasvjete u širem centru grada, kao i ugradnji solarnih kolektora na sportskoj dvorani Župa za grijanje tople sanitarne vode.

Ukupno vrijednost projekta je oko dva miliona eura, od čega Opštini Tivat pripada oko 320 000 eura.

Zajednički odbor za nadgledanje (Joint Monitoring Committee) Interreg IPA Prekograničnog programa BiH-HR-CG  odabrao je 21 projekat od ukupno 164 dostavljena predloga projekata za finansiranje i odobrio rezervne liste projekata po prioritetnim osama.

Jedan od odobrenih projekata u kojem je partner Opština Tivat je  “IRENE: Interregional Renewable & ENErgy efficiency network”.

Projekat je kandidovao Sekretarijat za ekonomski razvoj i preduzetništvo  u okviru prioriteta 2. “Zaštita životne sredine, unapređenje prevencije rizika i pomocija odžive energije i energetske efikasnosti”.

Glavni cilj projekta je zaštita i očuvanje životne sredine i  unapređenje održivog korišćenja prirodnih resursa u prekograničnom području, kroz zajednički razvoj i povezivanje lokalnog energetskog menadžmenta i povećanje upotrebe obnovljivih izvora energije u javnom sektoru.

Partneri u projektu, pored Opštine Tivat, su: Agencija za razvoj Zadarske županije – ZADRA NOVA, Zadarska županija, NVO Eko Centar Delfin, Asocijacija za ekonomski razvoj REDAH i Grad Mostar.

Ukupna vrijednost Prvog poziva ovog programa iznosila je 21,2 miliona eura, a putem elektronskog sistema (eMS) dostavljena su ukupno 164 projektna predloga.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije