10.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Tivat – Obilježena godišnjica NATO bombardovanja

Sa pomena na Brdištima
Sa pomena na Brdištima

NVO Matica Boke, Mirovni pokret „Ne u rat-Ne u NATO”, Veterani 63. padobranske brigade Vojske Jugoslavije iz Crne Gore, Bratstvo pravoslavne omladine Crne Gore i tivatska Organizacija boraca NOR 1941-1945 obilježili su danas 16-tu godišnjicu NATO bombardovanja Srbije i Crne Gore. Tim povodom u manastiru Miholjska Prevlaka služen je parastos za Tivćane Marka Avramovića, pripadnika 63. padobranske brigade i Dragana Bjelanovića, pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova kao i sve ostale koji su stradali tokom NATO intervencije u proljeće 1999.

Parastosu su pored članova porodica Bjelanović, Avramović i organizatora skupa, prisustvovali i odbornici NOVE, SSR, DSS i PzP iz tivatske Skupštine. Gornjogrbaljski paroh, predsjednik Bratstva pravoslavne omladine CG i bivši pripadnik 63.padobranske brigade VJ, jerej Mijajlo Backović, sa crvenom beretkom na glavi, odao je vojnički pozdrav svom poginulom saborcu Avramoviću, pred njegovim grobom na groblju Brdišta.

Inače, u nedjelju 29.marta u kanonici gornogrbaljskog sela Sutvara održaće se tribina u organizaciji Matice Boke, a na kojoj će biti posebni gosti – posada 3.raketnog diviziona 250. raketne brigade PVO, koja je 1999-te oborila američki “nevidljivi” bombarder F-117 i lovac F-16.

Na tribini koja će početi u 19 sati, kako je najavljeno, biće prikazan i kratkometražni dokumentarni film o aktivnostima Mirovnog pokreta „Ne u rat – Ne u NATO”, a učesnici tribine biće predsjednik ovog pokreta, Gojko Raičević i predsjednik UO Matice Boke, Željko Komnenović.

Izvor:S. L.

Najčitanije