Tivat obilježava Svjetski dan bez automobila

Tivat - Photo Anton Marković
Tivat – Photo Anton Marković

Opština Tivat pridružiće se i ove godine obilježavanju Svjetskog dana bez automobila, u saradnji sa OŠ „Drago Milović“ i „Branko Brinić“, Omladinskim klubom Tivat, Ispostavom policije Tivat i preduzećem „Komunalno“ d.o.o., u utorak 22.septembra, sa početkom u 10 sati , kada će učenici prvih razreda osnovnih škola oslikati dio Ulice II dalmatinske (ispred Trga magnolija).

Svjetski dan bez automobila se obilježava 22. septembra u namjeri da se skrene pažnja na problem zagađenja vazduha izduvnim gasovima iz automobila, koji štetno utiču na zdravlje ljudi, životinja, biodiverzitet, kao i na opšte stanje životne sredine.

Svako od nas može lično uticati na kvalitet vazduha u gradovima, i to samo malim svakodnevnim promjenama, da idemo što je moguće više pješke, biciklom, ili da koristimo javni prevoz, kaže se u saopšten ju Sekretarijat za uređenje prostora i zaštitu životne sredine opštine Tivat.

Dan bez automobila 2015
Dan bez automobila 2015
Podijeli

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.