16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Tivat – Nova autobuska stanica u zakup

 Na gradilištu Autobuske stanice Tivat
Na gradilištu Autobuske stanice Tivat

Opština Tivat raspisla je juče oglas za davanje u zakup nove tivatske autobiske stanice na župi. Objekat čija je gradnja u završnoj fazi uzdaje se na godinu dana, a početna cijena zakupnine iznosi 7.275 eura plus PDV.

Minimalni licitacioni korak iznsi 200 eura, a na javnom nadmetanju za davanje stanice u zakup koje će se održati 18.juna sa početkom u 10 sati u zgradi Opštine Tivat, mogu učestvvovati samo pravna lica koja su registrovana za obavljanje usluga autobuske stanice u javnom oprevozu putnika i koja se prijave najkasnije do 16.juna u 11 časova. Eventualno izabrani partner dužan je da odmah uplati zakupninu za tri mjeseca a da za ostatak svojih obaveza Opštini priloži bankarsku garanciju.

Opština daje u zakup dvospratni objekat autobuske stanice ukupne neto površine 1.002 kvadrata, sa osam perona za autobuse površine 828 kvadrata i parkingom za automobile površine 78 kvadrata.

Autobusku stanicu u Tivtu po sistemu javno-privatnog partnerstva grade Opština Tivat i bjelopoljska kompanija „Mesopromet“, ali je iako je ugovor o tome potpisna još u septembru prošle godine, administracija tivatskog gradonačelnika Ivana Novosela (DPS) nespremno dočekala završetak tog kapitalnog objekta lokalne samobraćajne infrastrukjture na koji Tivat inače, čeka duže od 30 godina.

Gradonačelnik je zbog toga što Opština nije našla način da sama gazduje stanicom, na posljednjoj sjednici SO pretrpio žestoke kritike opozicije i dijela odbornika vladajućih DSP i SDP. Na kraju odbornici vladajuće koalicije ipak izglasali njegov predlog da Opština na godinu dana da u zakup novi objekat jer je kako je Novosel tada kazao, „upravljanje autobuskom stanicom za nas nedovoljno poznata problematika“.

Najčitanije