18.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Tivat – Nova autobuska stanica do maja

Kalimanj
Tivat – Kalimanj

Pripremni radovi na izgrdanji autobuske stanice u Tivtu i prodajnog centra “Mesopromet” počeće uskoro, trenutno se priprema projektna dokumentacija za saobraćajnu infrastrukturu.

„Uveli smo izvođača u posao, radimo projektnu dokumentaciju za saobraćajnu infrastrukturu koja ide oko ove dvije parcele i očekujemo da ćemo do 21. maja naredne godne pustiti u rad novu autobusku stanicu – kazao je za Info, Peđa Obradović, direktor tivatske Direkcije za obnovu i razvoj.

Ugovor za izgradnju autobuske stanice je sklopljen na bazi privatno- javnog partnerstva, po kome „Mesopromet” ulaže 5.500.000 eura, a udio Opštine je lokacija za gradnju i oslobađanje partnera plaćanja komunalija. Pored autobuske stanice biće izgrađe i hotel sa četiri zvjezdice, koji će biti u punom vlasništvu bjelopoljske kompanije.

Autobuska stanica i hotel gradiće se na Župi na kompleksu površine od 9.500 kvadrata, autobuska stanica hotel i trgovački centar zahvataju površinu od 7.605 kvadratnih metara. Posao će biti obavljen u dvije faze, u prvoj će biti izgrađena autobuska stanica sa osam perona, svim neophodnim pratećim sadžajima i poslovnim prostorima. Tivatskoj opštini pripašće 2.120 , a “Mesoprometu” 2970 kvadrata poslovnih prostora.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije