Tivat – Nova autobuska stanica do maja

Kalimanj
Tivat – Kalimanj

Pripremni radovi na izgrdanji autobuske stanice u Tivtu i prodajnog centra “Mesopromet” počeće uskoro, trenutno se priprema projektna dokumentacija za saobraćajnu infrastrukturu.

„Uveli smo izvođača u posao, radimo projektnu dokumentaciju za saobraćajnu infrastrukturu koja ide oko ove dvije parcele i očekujemo da ćemo do 21. maja naredne godne pustiti u rad novu autobusku stanicu – kazao je za Info, Peđa Obradović, direktor tivatske Direkcije za obnovu i razvoj.

Ugovor za izgradnju autobuske stanice je sklopljen na bazi privatno- javnog partnerstva, po kome „Mesopromet” ulaže 5.500.000 eura, a udio Opštine je lokacija za gradnju i oslobađanje partnera plaćanja komunalija. Pored autobuske stanice biće izgrađe i hotel sa četiri zvjezdice, koji će biti u punom vlasništvu bjelopoljske kompanije.

Autobuska stanica i hotel gradiće se na Župi na kompleksu površine od 9.500 kvadrata, autobuska stanica hotel i trgovački centar zahvataju površinu od 7.605 kvadratnih metara. Posao će biti obavljen u dvije faze, u prvoj će biti izgrađena autobuska stanica sa osam perona, svim neophodnim pratećim sadžajima i poslovnim prostorima. Tivatskoj opštini pripašće 2.120 , a “Mesoprometu” 2970 kvadrata poslovnih prostora.

1 komentar

  1. Baš me interesuje koliko će ekstra kvadrata “slučajno” izgraditi. Nadam se da neće pretjerati sa upotrebom sive boje i da će barem malo biti ljepša nego što je za očekivati od ovih stručnjaka. Zašto …. ah, i ja pitam previše.

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.