Tivat: Mještani MZ Gradiošnica nezadovoljni kako je opština imenovala ulice

Niko ih nije kosultovao

Tivat - panorama foto Z.Nikolić
Tivat – foto Z.Nikolić

Dio mještana MZ Gradiošnica u Tivtu izrazio je veliko nezadovoljstvo načinom na koji je Opština u proteklom periodu izvršila imenovanje ulica i djelova naselja na području te MZ, odnosno kako je na terenu postavila table sa tim imenima.

Prema riječima Đorđija Živkovića, jednog od najstarijih mještana Gradiošnice, njih niko nije konsultovao prilikom ovih aktivnosti koje su sproveli Komisija za davanje imena ulica, trgova i naselja i Sekretarijat za  saobraćaj i komunalno-stambene poslove Opštine Tivat.

To je, tvrdi Živković, rezultiralo brojnim propustima i greškama od kojih on kao najznačajnije navodi postavljanje table sa imenom mjesta Mrčevac daleko od granice tog naselja na Sinjarevu blizu Lovanje, miješanje naziva pojedinih lokaliteta poput Lorovine, Žekova, Mihove Glavice, Vrijesa i nepoštovanje starih toponima upisanih u katastarke karte još iz vremena Austro-Ugarske.

Iz Sekretarijaza za komunalno-stambene poslove koji je novim tablama obilježio imena ulica i lokaliteta onako kako ih je odredila Konisija za davanje imena ulica i trgova, kazali su da je to moralo biti završeno na vrijeme do lokalnih izbora radi sprovođenja u djelo elektronske identifikacije birača, te da će, ukoliko su u tome načinjeni nenamjerni propusti, to biti ispravljeno u narednom periodu.

Podijeli

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.