11.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Tivat – Match Race regata

Regata  - Foto Boka News
Regata – Foto Boka News

Tradicionalno, već peto po redu, Match Race regatno takmičenje na jedrilicama klase BLU26 svečano je otvoreno sinoć u Jahting klubu Porto Montenegra.

Takmičenje je dobra šansa za sve lokalne jedriličare, kako bi odmjerili snagu sa profesionalnim evropskim timovima, a pored novčanih nagrada, pobjednički tim dobija i besplatno učešće na Inter Club Match Race-u, koji će biti održan od 17. do 19. aprila.

Dvobojsko jedrenje, iz godine u godinu, u Tivat dovodi sve bolja jedriličarska imena. Ove godine na regati će učestvovati poznati svjetski jedriličar Tomislav Bašić koji je rangiran kao 18. na Svjetskoj Match Race ljestvici. Pored njega, na regati će učestvovati još nekoliko imena koja su upisana ISAF (International Sailing Federation/Međunarodna jedriličarska federacija) tabeli. PMYC će na tivatskoj regati imati i svoj tim koji će uz jaku konkurenciju imati i privilegiju da jedri uz velika imena svjetskog jedriličarstva.

Takmičenje će suditi internacionalne sudije Neven Baran (Hrvatska) i Lorenz Walch (Njemačka), a svečano proglašenje pobjednika je u nedjelju, 22. marta sa početkom u 19:30 u Jahting klubu Porto Montenegra.

Najčitanije