Tivat – Kontejneri za odjeću i obuću

Kontenjer
Kontenjer

Biti u društvu gradova i razvijenih sredina u kojima odbačene stvari se ne tretiraju kao otpad, već kao vrijedne sirovine koje se ponovno vraćaju u život i na taj način štede prirodni resursi, rezultiralo je postavljanjem kontejnera za sakupljanje odjeće i obuće, na dvije lokacije u opštini Tivat.

Kontejneri na lokaciji u ul. Palih boraca (kod pošte) i ul. Zagrebačkoj na Seljanovu (kod Crvenog krsta), pružaju mogućnost građanima Tivta da se oslobode odjeće i obuće koja njima nije potrebna, a istovremeno pomažu građanima kojima su te stvari potrebne. Kontejneri imaju još jednu ulogu, a to je da opominju sve građane Tivta, na zakonsku obavezu spriječavanja nastanka, selekcije i reciklaže otpada, kao odgovornog ponašanja prema prirodi i okolini.

Odlukom Predsjednika opštine, Opštinskoj organizaciji Crvenog krsta povjereno je staranje o kontejnerima za sakupljanje odjeće i obuće.

U petaka na Dan Crvenog krsta (8.maj) ključevi spremnika kontejnera zvanično su predati sekretaru Opštinske organizacije, Dušku Božoviću.

Opštinska organizacija Crvenog krsta će redovno prazniti kontejnere, a sakupljenu odjeću i obuću distribuirati prema pravilima Crvenog krsta. U cilju praćenja količina sakupljene odjeće i obuće, Opštinska organizacija Crvenog krsta će tromjesečno obaviještavati.

Podijeli

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.