11.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Tivat – izmještanje naselja „7.jul“ do kraja godine?

Stara Račica
Stara Račica

Opština Tivat raspisaće narednih dana tender za izradu glavnog projekta za izgradnju stanova za žitelje neformalnog naselja „7.jul“ u Bonićima. U tom improvizovanom naselju i ostacima nekadašnjih dotrajalih radničkih baraka žive Romi i Egipćani, porijeklom uglavnom sa Kosova. Prema odredbama ugovora o zajedničkom ulaganju sa bjelopoljskom kompanijom “Mesopromet” o izgradnji autobuske stanice, Opština Tivat ima obavezu da iseli “7.jul” koji se nalazi u neposrednoj blizini novog hotela ranga 4 zvjezdice koji “Mesopromet” gradi na placu kod već napravljene autobuske stanice.

Direktor opštinske Direkcije za investicije i razvoj, Peđa Obradović kazao je da je za preseljenje žitelja “7.jula” određen plac  na lokalitetu Mihova glavica u MZ Gradiošnica gdje je planirana je izgradnja ukupno 11 objekata čvrste gradnje sa oko 40 jednosobnih i dvosobnih stanova pojedinačne površine do 65 kvadrata.

U kapitalnom dijelu budžeta Opštine Tivat za ovu godinu za to je opredijeljeno 400.000 eura što će prema riječima Obradovića biti dovoljno za “izvođenje grubih građevinskih radova i infrastrukturno opremanje”. Gradonačelnik Ivan Novosel (DPS) je rekao da je opštinska komisija utvrdila da 36 porodica naseljenih u „7.julu“ ima pravo da dobije nove stanove čija će izgradnja početi najvjerovatnije na jesen.

Najčitanije