12.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Tivat – izgoreo dio kuće ruskog državljanina

Požar Gornji Kalimanj

Na kući ruskog državljanina u tivatskom naselju Gornji Kalimanj sinoć oko 23.30 sati izbio je požar. Vatra koja je Službi zaštite i spašavanja prijavljena tek u 23.50 sati kada je požar već bio u razbuktaloj fazi, zahvatila je krovnu konstrukciju i posljednju od tri etaže kuće u kojoj nije bilo nikoga.

U gašenju požara učestvovalo je 15 pripadnika SZS Tivat i Dobrovoljnog vatrogasnog društva „Krtli“ iz Radovića, sa četiri vatrogasna vozuila. Oni su za oko sat ipo vremena uspjeli da obuzdaju i ugase vatru i spasu donje etaže zapaljene kuće. Spriječeno je i da požar zahvati okolne objekte koji su udaljeni samo nekoliko metara, kao i automobile parkirane u dvorištu kuće ruskog državljanina.

Požar Kalimanj

Na samom objektu je pričinjena umjerena materijalna šteta jer je izgorio krov i i najvisočija etaža zbog međuspratne konrzkcije koja je bila napravljena od lako gorivog materijala.

Kako nam je rečeno u SZS Tivat, retpostavlja se da je uzrok izbijanja požara električno pražnjenje na instalacijama, nastalo uslijed udara groma.

Izvor:S.L

Najčitanije