Tivat – invalidi sa oznakama na automobilima lako do svog parking mjesta

Opština Tivat

Opština Tivat raspisala je tender za nabavku tzv. znakova pristupačnosti, odnosno oznaka kojima će se obilježiti vozila koja koriste lica sa invaliditetom i koja stoga, imaju pravo da po posebnom režimu koriste za njih specijalno obezbjeđena i označena parking mjesta na javnim parkiralištima u tom gradu.

Procijenjena vrijednost tendera je 2.000 eura a nabavlja se ukupno 100 znakova pristupačnosti koji se štampaju na unikatnom zaštićenom papiru i pored  ostaloga, imaju hologramsku zaštitu. Na licu znaka pristupačnosti koji se mora postaviti na vjetrobranu automobila u posebnim poljima naveden je naziv onoga ko izdaje tu dozvolu (Sekretarija za ta saobraćaj i komunalno stambene poslove) sa pečatom, registarska oznaka automobila kome je znak izdat, kao i serijski broj znaka.

za invalide

Na naličju oznake koja ostaje sa unutrašnje strane vjetrobrana, biće fotografija, ime i prezime i potpis osobe- lica sa invaliditetom kome je znak izdat.

Na ovaj način u lokalnoj upravi namjeravaju da spriječe zloupotrebe i uvedu red u korišćenje posebno obilježenih parkinga za lica sa invaliditetom, a kojih je u skladu sa propisima, 5 odsto od ukupnog broja javnih parkinga u Tivtu.

6 Komentari

  1. Na osnovu cega ce Sekretarijat za saobracaj izdavati te dozvole za parking ,da li ce biti neka ljekarska komisija ili ce se djeliti po prijateljskim ,kumovskim partijskim i ostalim vezama.
    Ako se to bude djelilo sakom i kapom , onda se opet stvani invalidi nece moci parkirati.

  2. Postoji pravilnik kako treba da izgleda znak pristupačnosti za vozila koja koriste lica sa invaliditetom, i on bi trebao da važi na teritoriji čitave države,a i u inostranstvu.Sa tako označenim vozilom OSI,mogu koristiti parking mjesta,koja su za njih reuervisana.Kako turista sa invaliditetom, može koristiti parking mjesto za OSI u Tivtu.

  3. Opet donošenje odluke,bez konsultacija sa korisnicima vozila koji su lica sa invaliditetom, i usaglašenošću sa Zakonom o bezbjednosti saobraćaja.Tako se svi poslovi obavljaju nestručno i nakaradno.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.