14.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Tivat – Grade stanove solidarnosti

Novosel i Popovic potisuju protokol
Novosel i Popovic potisuju protokol

Gradonačelnik Tivta Ivan Novosel i predsjednik Crnogorskog fonda za solidarnu stambenu izgradnju (CFSSI) Danilo Popović, potisali su juče ugovor o gradnji dvije velike stambene zgrade u tivatskom naselju Seljanovo.

Zgrade, za koje je juče tivatskoj Opštini predat i zahtjev za izadvanje građevinske dozvole, imaće ukupno 140 stanova, a biće napravljene na lokaciji na kojoj se već tridesetak godina nalaze tzv. švedske barake, podignute kao pomoć švedske Vlade građanima Tivta nakon zemljotresa 1979.

Gradonačelnik Novosel je naglasio da će kroz ovaj projekat, svoje stambene probleme riješiti veliki broj zaposlenih u lokalnoj upravi i organima državne vlasti u Tivtu. On je dodao da je postignut dogovor sa 24 stanara švedskih baraka koji će u novom kompleksu dobiti stanove po povlašćenim uslovima i posebnoj cijeni.

Iseljenje stanara dotrajalih baraka obaviće se najkasnije do 20.marta nakon čega odmah počinje gradnja novih petospratnica sa garsonjerama, jednosobnim i dvosobnim stanovima. Rok za završetak dvije nove zgrade vrijedne oko 6 miliona eura, je godinu dana, a do tada će stanarima švedskih baraka Opština Tivat plaćati kiriju za njihov privremeni smještaj.

Predsjednik CFSS Danilo Popović je saopštio da je finansijska konstrukcija za gradnju novih stanova zaokružena sa Podgoričkom bankom, te da će cijena kvadratnog metra stambenog prostora u tim objektima biti oko 500 eura.

“Nadam se da će tehnički prijem i useljenje novih zgrada početi polovinom marta sledeće godine.” – kazao je Popović.

Izvor:S. L.

Najčitanije