Tivat – Građani sve više selektovano odlažu otpad

Tivat Sidro
Photo: Boka News

Od početka godine Komunalno predzeće Tivat sakupilo je i iz tog grada na deponiju Možura kod Ulcinja, odvezlo ukupno 7.900 tona komunalnog otpada. Istovremeno, sakupljeno je i odnešeno 2.200 tona biorazgradivog, odnosno zelenog otpada, te 904 tona građevinskog otpada.

Što se sekundarnih sirovina tiče, tivatski komunalci su ove godine sakupili ukupno 194 tone kartona, papira i PET ambalaže. Zabilježen je i značajan porast količina primarno selektovane čvrste plastike od nevjerovatnih 17 tona u odnosu na lani, što potvrđuje da Tivćani sve više pažnje obraću na selektovano odlaganje otpada iz domaćinstava, koristeći pri tome činjenicu da je u centru grada ove godine postavljeno ukupno 15 boksova za prikupljanje PET ambalaže.

Inače, tivatski komunalc ove su godine nabavili i 30 novih kontejnera za komunalni otpad kapaciteta po 1,1 kubik, te postavili 20 boksova za odlaganje i prikupljanje kartona i starog papira.

Kroz IPA projekat “Zero Waste Adriatic net for events and festivals” i opredjeljenosti Opštine Tivat za modernizaciju uslova odlaganja otpada, od februara do juna ove godine ugrađeno je 5 novih podzemnih stanica za prikupljanje komunalnog otpada, od čega su dvije lokacije u Donjoj Lastvi i tri u užem centru grada.

Podijeli

1 komentar

  1. Potrebno je edukovati narod, pa sprovoditi strožije kontrole. Svaki dan bacam smeće u kontejnere i vidim pravu sliku. Van pameti je tvrditi da smo izmjenili navike. Ima napretka, svakako, ali je limitiran i nedovoljan. Treba raditi još na uzdizanju svijesti.

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.