15.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Tivat – u fokusu kontrola taksista

Tivat - Photo Anton Marković
Tivat – Photo Anton Marković

Tokom prve nedjelje svog obnovljenog rada, Komunalna policija Opštine Tivat u saradnji sa Odjeljenjem bezbjednosti Tivat i firmom „Parking sistem i garaže“, u najvećoj je mjeri suzbila problem nepravilnog parkiranja u gradu koji je eskalirao proteklih pola godine.

„Za sedam dana rada od 31.maja do zaključno sa 5.junom, nesavjesnim vozačima je izdato ukupno 58 naloga za plaćenje novčanih kazni u ukupnom iznosu od 2.900 eura. Specijalnim vozilom „pauk“ podignuto je i odnešeno 28 nepravilno parkiranih automobila, pa će njihovi vlansici pored novčane kazne, platiti još i ukupno 1.740 eura troškova za premještanje vozila „paukom“.- kazala je juče „Vijestima“ v.d. načelnica Komunalne policije Tivat Jadranka Joksimović. Ona je dodala da je za služba u međuvremenu kadrovski ojačana prebacivanjem na ispomoć jednog komunalnog inspektora i angažovanjem troje mladih ljudi, pa se  pozitivni efekti pojačanog prisustva Komunalne policije na terenu već uveliko osjećaju.

Inače, Komunalna policija  Tivta zbog toga što bivši gradonačelnik Ivan Novosel (DPS) nije odradio svoj dio posla da tu službu upodobi odredbama novog Zakona o komunalnoj policiji koji je na snagu stupio u oktobru prošle godne, praktično da od tada nije ni postojala, pa je u gradu mjesecima vladao pravi haos. Nova gradonačelnica dr Snežana Matijević (DPS) koja je nedavno preuzela dužnost, kao jedan od glavnih prioriteta odredila je ponovno stavljanje u funkciju i kadrovsko jačanje Komunalne policije i uvođenje reda na tivatskim ulicama, a što je postignuto za samo sedam dana angažovanja „pauka“ i komunalnih policajaca na terenu.

Prema riječima Joksimovićeve, nakon suzbijanja pojave nepravilnog parkiranja, Komunalna policija posvetiće se „uvođenju u red“ tivatskih taksista koji su takođe prepoznati kao jedni od glavnih kršilaca propisa o saobraćaju i komunalnom redu. Posebno se u toime ističu vozači tri radio-taksi udruženja koja rade na poziv, a koji protivno prospisima, koriste prostor na 15 uređenih taksi stajališta na kojima je 57 parking mjesta za „klasična“ taksi vozila koja ne rade na poziv.

Izvor:S. L.

Najčitanije