16 C
Kotor

Slušaj online radio

Tivat – Festival uličnih umjetnosti u septembru

Festivala uličnih umjetnosti Tivat 2016., koji će se održati od 8-10. septembra, predstavljen je sinoć u atrijumu ljetnikovca Buća – Luković, u organizaciji tivatska NVO ”Ulični svirači”.

Uz svirku i zabavu o festival su predstavili NVO ”Ulični svirači” Tivat Darko Božinović i predsjednik NVO ”Ulični svirači” Novi Sad, Bora Beljanski

Pprva promotivna zabava bila je namjenjena prvenstveno institucijama, kulturno umjetničkim društvima i prijateljima našeg festivala iz grada Tivta. Inače manifestacija je internacionalnog karaktera okuplja umjetnike i publiku iz čitavog svijeta, podstiče interkulturalni dijalog i značajno doprinosi razvoju turističke ponude grada i države. Mnoge stvari smo sami inicirali i lako nam je pronaći dobru zabavu ali mišljenja smo da te stvari nužno ne treba tražiti već da ih mi sami možemo kreirati i podjeliti sa drugima, poručuju iz novoosnovane NVO ”Ulični svirači”.

„Sa ovim festivalom Tivat će se ucrtati na mapu na jedan sasvim drugačiji način. Festival uličnih umjetnosti u Tivtu je specifičan festival. To je manifestacija svih građana, od djece, roditelja, starih ljudi, porodica. Okuplja umjetnike sa svih strana svijeta, približava druge kulture. Posebno bih se zahvalio prijateljima iz Novog Sada koji su nam mnogo pomogli” – kazao  je Darko Božinović, predsjednik NVO”Ulični svirači” Tivat.

Tivat - Festival uličnih umjetnosti u septembru
Tivat – Festival uličnih umjetnosti u septembru

“Pokušajmo svi zajedno da organizujemo u ovom divnom gradu jedan lijepi festival. Imao sam čast i zadovoljstvo da razgovaram sa vašom gradonačelnicom i sekertarkom za društvene djelatnosti koje su obećale punu pomoć u organizaciji festival. To nije samo zabava i provod, to je festival koji treba da ostavi tragove u ovom gradu, kulturne, turističke, finansijske. Festival u Novom Sadu je svake godine bio posvećen jednom problemu. Organizovali smo panel diskusije, konferencije. To možete organizovati i vi u Tivtu. Upoznao sam entiuzijaste iz vaše NVO i shvatio sam koliko oni vole Tivat. Očekujem da će i drugi Tivćani pomoći u organizaciji ovog festivala, kao što i mi Novosađani želimo da mu pomognemo. Tivat i Novi Sad su gradovi prijatelji. Podignimo tu saradnju na jedan viši nivo preko ovog festivala” – poručio  je Bora Beljanski.

Tivat - Festival uličnih umjetnosti u septembru
Tivat – Festival uličnih umjetnosti u septembru

Najčitanije