15.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Tivat – ekološka akcija takmičarskog karaktera za učenike

OŠ “Drago Milović”Tivat

Komunalno preduzeće Tivat u saradnji sa rukovodstvima OŠ “Drago Milović”, OŠ “Branko Brinić” i Srednje mješovite škole “Mladost”  pokrenulo je akciju kojom namjerava motivisati tivatske osnovce i srednjoškolce na odgovorniji odnos prema životnoj sredini, odnosno održavanju čistoće u školskim dvorištima i kontakt zoni tih obrazovnih ustanova.

Akcija koja je takmičarskog karaktera počeće 1. decembra. Posebne kante i kese za otpad biće postavljene ispred škola u Tivtu i u Radovićima, a u njima će se prikupljati ambalaža i čepovi.

Cilj akcije je da djecu motiviše i navikne da otpad, posebno od školske užine, odlažu za na to predviđeno mjesto, a ne da kao do sada, većinu toga bacaju po školskim dvorištima i okolini objekata gdje kupuju užinu. Nakon mjesec dana trajanja akcije, razred koji skupi najviše ambalaže i čepova biće nagrađen.

Komunalno uz pomoć sponzora priprema za djecu interesantne nagrade, a  razred koji bude pokazao najbolje rezultate na kraju akcije će biti nagrađen organizovanjem posebnog izleta na Lovćen ili na Skadarsko jezero.

Izvor:S.L
Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije