15.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Tivat dobio još jednu mini-marinu

Novo privremeno priveziste u uvali Brda
Novo privremeno priveziste u uvali Brda

Kompanija „Montenegro Cruising“ iz Budve privodi kraju radove na postavljanju i opremanju nove mini-marine u Tivtu.

Naime, na lokaciji u uvali Brda u blizini Ostrva cvijeća, „Montenegro Cruising“ je već postavio više novih betonskih pontona od kojih je formiran plutajući privezni gat sa ukupnom dužinom operativne obale od 100 metara. Preko parcela u zaleđu, probijena je i 325 metara duga prilazna pješačka staza koja je betonirana, a u toku je postavljanje elektro-instalacija za napajanje novog pontonskog privezišta električnom energijom.

Novo privezište ima karakter privremenog objekta u zoni morskog dobra, a budvanska firma ovu lokaciju zakupila je krajem jula, kao najpovoljniji ponuđač na tenderu koje je raspisalo JP „Morsko dobro“. Ova lokacija „Montenegro Cruisingu“ je u skladu sa Planom objekata privremenog karaktera u zoni morskog dobra u Tivtu za period 2016-2018.godine, izdata je do kraja ove godine, sa mogućnošću produženja na još jednu plus jednu godinu.

Novo privremeno priveziste u uvali Brda
Novo privremeno priveziste u uvali Brda

Zakup ove lokacije „Montenegro Cruising“  godišnje plaća 10.600 eura plus PDV, a ta firma obavezana je da novo privremeno komercijalno privezište klijentima ponudi na korišćenje po cjenovniku koji mu prethodno odobri „Morsko dobro“. Na novom privezištu  već je vezano nekoliko jahti i turističko izletničkih brodića, među kojima ipak, nisu tri velika izletnička broda same kompanije „Montenegro Cruising“, a koja su usidrena uz obalu u neposrednoj blizini.

„Montenegro Cruising“ inače, već godinama se bavi organizacijom i sprovođenjem izletničkih tura brodovima kapaciteta po 250 putnika, po zalivu Boke, a polazna stanica njihovih plovila je tivatska gradska riva Pine.

„Morsko dobro“ je prošle godine u neposrednoj blizini novog pristaništa, uz južnu obalu Ostrva cvijeća odobrilo postaljenje još jednog sličnog manjeg pontonskog privezišta za desetak jahti, a čiji je korisnik kompanija „Queen management“, biznismena i politčara Dragana Purka Ivančevića iz Budve. Zakup te lokacije i akvatorijuma na kome je postavljen plutajući betonski privezni gat površine 50 kvadrata, Ivančevićeva kompanija godiđnje plaća 2.880 eura plus PDV.

Izvor:S. L.
Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije