Tivat dobio još jedan luksuzni mali butik hotel

„Astoria“ zasijala na Pinima

Hotel Astoria

Tivat je od četvrtka bogatiji za još jedan novi luksuzni mali hotel – na gradskoj rivi i šetalištu Pine na svečanosti kojoj su prisutvovele brojne zvanice, otvorena je „Astoria“, mali butik hotel podgoričke kompanije „Nemesis“.

Ovo je več četvrti hotel i sedmi po redu restoran te firme -butik hoteli pod imenom „Astoria“ rade u Kotoru i Budvi dok „Nemesis“ u Podgorici ima dobro poznati lukusuzni butik hotel „Hemera“. Svi objektu te kompanije dobitnici su brojnih međunarodnih priznanja, a osim luksuznog smještaja i dobre usluge, poznati su i po svojoj specifičnoj internacionalnoj gastronomskoj ponudi.

„Želimo da donesemo Tivtu novu ponudu, kao i drugačiji pristup samom gostu. Gajimo posebnu gastronomsku ponudu. Očekujemo da taj vid ugostiteljske ponude u Tivtu podignemo na veći nivo”- rekao je na svečanom koktelu upriličenom povodom otvaranja “Astorie” u Tivtu direktor tog hotela Igor Vujošević.

Novi hotel koji se nalazi u jednom od arhitektonski najprepoznatljivijih i detaljno rekonstruisanih starih objekata na Pinima, tzv. kući Botica-Berberović sagrađenoj između dva svjetska rata, raspolaže sa devet moderno  opremljenih apartmana, restoranom sa terasom i kuhinjom sa modernom opremom, uključujući i “Josper grill” peći. Kategorisan je sa 4 zvjezdice, a zavisno od perioda godine, zapošljavaće 30 do 60 radnika. Posebnost “Astorie” i njenog restorana je meni koji nudi gostima sa specijalitetima internacionalne kuhinje I posebnim akcentom  na mediteransku ishranu, kao i prepoznatljivi dezerti.

Otvaranje hotela Astoria

Ističuči da u Tivtu gdje već posluje nekoliko luksuznih i malih hotela najviše klase “Astorija” nalazi na vrlo konkurentan, ali i inspirativan poslovni ambijent, direktor novg hotela Igor Vujošević kazao je da oni “vole što imaju dobru konkurenciju i na gostima je da izaberu prave stvari”.

“Do skoro u Crnoj Gori i nijesmo imali pravu konkurenciju i drago nam je da se i ovdje oprobamo. Idemo u našem smjeru, ispitivali smo tržište. Tivat je grad koji živi 12 mjeseci pa očekujemo da sezona, pred i posteszona budu kvalitetni. Prvi ispit nam je novogodišnji program na obali Pine. Bina je tu ispred nas, pored broda „Jadran“ vezanog na rivi. Pozivamo sve građane Tivta i Crne Gore da budu naši gosti. Daćemo sve od sebe da se pokažemo na startu u pravom svjetlu”- istakao je Vujošević.

1 komentar

  1. Nema tu nikoga od Tivta, samo neki stoj.eri a hotel radi već više od decenije. Prodali su kuću oni dođoši od bosne a Dubrovačka republika im dala samostan napušteni franjevački u selu Račište na otoku Korčuli. Botice imaju direktora u Nautiku Kotor čojek ima DIF ali mu to ne smeta da štancuje ostale Bosance za Eure i daje im licence sa propalim podmorničarima njegovijema pomoćnicima koji i ne znaju što je navigacija…

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.