16.1 C
Kotor

Slušaj online radio

U Tivat direktno iz Dubaija, Rima, Pariza, Ženeve…

Aerodrom Tivat

Ljetnji IATA red letjenja stupa na snagu u nedjelju, 26.marta kada praktično počinje i nova turistička sezona za aerodrom Tivat.

Naime, u nedjelju će ponovno početi da saobraća sezonska linija Mančester-Tivat britanske lou-kost kompanije EasyJet, a već u ponedjeljak EasyJet kreće i sa sezonskom linijom iz Londona za Tivat. Na toj relaciji saobraćaće i crnogorska nacionalna aviokompanija Montenegro Airlines, pa će Tivat u ljetnjoj sezoni čak pet puta sedmično biti povezan sa Londonom. U utorak 28.marta kreće i sezonska linija Tivat-Brisel na kojoj će letjeti TUI Fly Belgium i Thomas Cook Airlines, a od 1.aprila i linija Tivat-Pariz na kojoj saobraćaju francuska Transavia i Montenegro Airlines.

Ukupno će inače, ove sezone Tivat redovnim avio-linijama biti direktno povezan sa skoro 40 gradova iz 20 država u Evropi, na Bliskom i Srednjem Istoku, a u ovdašnju vazdušnu luku slijetaće avioni više od 30 stranih kompanija.

Avion Flydubaija u Tivtu

„Drago nam je što možemo sa svojim klijentima podijeliti listu brojnih novih direktnih avio-linija koje će ove sezone saobraćati sa Tivtm i koje će umnogome olakšati njihov dolazak na Crnogorsko primorje. Narastajuća popularnost Crne Gore u inostrans tvu, o čemu svjedoči i podatak da je lani skoro milion putnika prošlo samo kroz tivatsku vazdušnu luku, učinili su da menadžment aerodroma uvede dosta novih linija za inostranstvo i na taj način gostima zainteresovanim za ljetivanje na Crnogorskom primorju dolazak do ove destinacije učini znatno lakšim nego ranijih godina“- stoji u brošuri kojom i luksuzni tivatski nautiko-turistički centar Porto Montenegro ovih dana obavještava inostranu klijentelu o poboljšanju direktne avio-dostupnosti ove destinacije.

Britanski loukoster „Easy Jet“ u Tivtu

Pored ostaloga, Tivat će imati i direktnu avio-vezu sa Dubaijem za koji će letjeti najveći  niskobudžetni avioprevoznik u reonu Persijskog zaliva – FlyDubai, kao i vezu sa Tel Avivom za koji saobraća Israir. Uvode se nove linije za Rim, Veronu, Diseldorf, ženevu, Brest, Sofiju, Burgas…. Zanimljivo je da će ovog ljeta za Tivat iz glavnog grada Moldavije Čišinaua letjeti tamošnja nacionalna aviokompanija Air Moldova, Armenia će saobraćati između Tivta i Jerevana, glavnog grada Jermenije, dok će Small Planet Airlines uspostaviti sezonsku liniju iz glavnog grada Litvanije, Viljnusa.

Nastavljaju se i već uobičajene redovne sezonske linije sa Oslom, Helsinkijem, Amsterdamom, Kopenhagenom, Napuljem i Rimom, te desetak gradova u Rusiji, Bjelorisiji i Ukrajini.

Izvor:S. L.

Najčitanije