3 C
Kotor

Slušaj online radio

Tivat će za ukrase izdvojiti 69.000 eura

Opština Tivat je za uređenje šetališta Pine, a povodom dočeka Nove godine na tom prostoru, izdvojila 80.678 eura.

Vatromet Tivat
Vatromet Tivat

U novogodišnje kićenje Tivta uložiće se 69.000 eura. Za najpovoljnijeg ponuđača koji će isporučiti i montirati nakit, na tenderu je izabrana podgorička firma “Znak” D.O.O.

Pored starih ukrasa, koje su dijelom radnici Komunalnog već postavili u gradu, 200 novih će sa LED tehnologijom biti postavljeno uglavnom na gradskom šetalištu Pine, gdje će se održati doček Nove godine na otvorenom.

Opština Tivat planira da u značajnoj mjeri poboljša izgled grada u vrijeme novogodišnjih praznika i to kroz nabavku novih ukrasa za šta smo opredijelili značajna sredstva. Imajući u vidu da ove godine po prvi put organizujemo doček na otvorenom, novogodišnje dekorisanje će biti usredsređeno upravo na ovaj dio grada. Plan je da nabavku novih ukrasa sprovedemo fazno i u skladu sa lokacijama na koje će ukrasi biti postavljeni, saopšteno je iz Opštine.

Osim ukrasa, podgoričko preduzeće će na osnovu potpisanog sa opštinom, za potrebe grada isporučiti rasvjetu za Pine u vrijednosti od 7.989 eura.

U uređenje gradske rive za doček Nove godine uključeno je i pranje šetališta. Sporazum o čišćenju Pina, vrijedan 3.689 eura, opština je postigla sa tivatskim preduzećem D.O.O. “GreenClean”.

Najčitanije