Tivat – budžet 18 miliona eura

Tivat za doček 2017.
Tivat za doček 2017.

Skupština Opštine Tivat uz brojne kritike opozicije zbog drastično većih izdvajanja za plate  i materijalne troškove narasle lokalne administracije,  usvojila je juče odluku o budžetu za 2017. po kojoj će gradska kasa prihodovati i potrošiti ukupno 18,74 mliona eura.

Od toga su 7 miliona neutrošena sredstva iz ovogodišnjeg, a koja će biti prenesena u budžet za narednu godinu. Gradonačelnica dr Snežana Matijević (DPS) kazala je da je ove godine broj zaposlenih u Opštini sa 90 povećan na 130, ali da je to urađeno u cilju „povećanja efikasnosti rada lokalne uprave i izlaska u susret potrebama građana i privrede“.

Odbornici su usvojili finansijke i planove rada lokalnih preduzeća i ustanova za 2017, a opozicija i NVO sektor koji koristi institut slobodne stolice, javno su pohvalili rad novih DPS direktora „Komunalnog“ Tonka Lukšića i „Vodovoda“ Alena Krivokapića, zatraživši od opštinara da ih nagrade.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.