Tivat bogatim programom obilježio Dan Opštine

Matijević poručila: Uspješno završavamo izazovnu godinu

Izazov je riječ koja bi godinu na izmaku najbolje opisala iz perspektive lokalne uprave, ali smo uprkos tome postigli dobre rezultate – ocijenila je gradonačelnica Tivta dr Snežana Matijević (DPS) na današnjoj svečanoj sjednici lokalnog parlamenta kojom je u Tivtu obilježen 21.novembar – Dan Opštine.

Sjednici su prisustvovele brojne zvanice iz zemlje i inostranstva među kojima i ministri u Vladi CG Pavle Radulović i Marija Vučinović, novoimenovani komandant Mornarice VCG, kapetan fregate Vesko Tomanović, predstavnici dilomatskog kora, vjerskih zajednica, pobratimskih opština i gradova, te privrednici predvođeni čelnim ljudima Porto Montenegra Dejvidom Margasanom, Luštice Bay Darenom Gibsonom i Aerodroma Crne Gore Danilom Orlandićem.

Oni su imali priliku da pogledaju 15-minutni propagandni film o postignućima lokalne vlasti od kraja 2015. do danas, a sve goste je pozdravio predsjednik SO Tivat Ivan Novosel.

„Živjeti u Tivtu privilegija je u svakom smislu. Samo u protekloj deceniji uočljive su promjene koje Tivat izdvajaju iz okruženja, pružajući mu priliku da stane rame uz rame sa drugim evropskim metropolama turizma. Vizija kojoj stremimo je jasna pa je samim tim i naš put ka njoj nedvosmislen“- kazao je Novosel obećavajući u ime čitavog parlamenta, lokalnoj izvršnoj DPS-SD-HGI vlasti „da ćemo im kao i do sada, biti podrška na putu razvoja grada.“

Gradonačelnica Matijević nabrojila je infrastrukturne i projekte u domenu uređenja grada i poboljšanja lokalne privredne, kultune i društvene scene, istakavši da je protekla turistička sezona bila izuzetno uspjepna ali i da se Tivat  dobro nosio sa ogromnim izazovima kakvi su bili ljetošnji veliki i do sada nezapamćeni požari.

„Kapitalni budžet za 2018.predviđa izgradnju dva kružna toka i to na lokacijama kod stare Opštine i na ulazu u grad, kod skretanja za Gradiošnicu. Izuzev ova dva kružna toka radićemo na izradi parcijalnih projekata za budući bulevar. Ovo je ključno infrastrukturno ulaganje koje će donijeti poboljšanje u svakodnevnom funkcionisanju svih građana i gostiju Tivta. Očekuje nas početak II faze  puta MR 1 ka Luštici. Raspisan je tender i u toku je izbor izvođača radova za projekat cjevovoda od kružnog toka ka Solilima. Nadamo se početku radova na šetalištu Belani, dok za šetalište u Krašićima imamo i izabranog izvođača radova“- nabrojila je gradonačelnica što će lokalna uprava raditi u narednom periodu, dodajuči da slijedi i rekonstrukcija sale DTV Partizan i izgradnja Dnevnog centra za djecu sa posebnim potrebama kod Doma Zdravlja.

Matijevićka i ministar turizna i održivog razvoja Pavle Radulovič svečano su danas i i zvanično otvorili hotel „Franca“ na Župi kategorisan sa četiri zvjezdice, a koji  je inače, svoja vrata za turiste otvorio još u julu.

Dan Opštine, po tradiciji, danas je obilježen i ceremonijom polaganja vijenaca na spomenik Palim borima, defileom mažoretki i gradske muzike ulicama Tivta, te smotrom Odreda Bokeljske mornarice na Pinima gdje su njeni pripadnici u drevnim odorama odigrali i svoje tradicionalno kolo u koje su na kraju, po običaju, ušli i čelnici grada i njihovi gosti.

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.