13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

„The yacht week“ u Boki

U sklopu manifestacije „The yacht week“, koja je prvi put organizovana u Crnoj Gori, nekoliko stotina ljudi jedrilo je  danas na 35 jedrilica i katamarana od Herceg Novog do Kotora i nazad.

„The yacht week“ manifestacija je koju od 2006. godine organizuje agencija „European travel ventures“. Predstavlja sedam dana organizovanog grupnog jedrenja upotpunjenog raznolikim dešavanjima, a čiji je cilj otkrivanje novih destinacija. Do sada je organizovana u Hrvatskoj, Grčkoj, Italiji, Španiji, Karibima i Tajlandu, a organizatori su odlučili da prvi put posjete Crnu Goru, „poslednju neotkrivenu tajnu Jadrana“, kako su saopštili zbog “ istorije i velikog broja značajnih spomenika kulture, ljepote Starog grada, tvrđava i same Luke, dobre lokacije, ali i šarma koji posjetioce nikada ne ostavlja ravnodušnim“.

Direktor Agencije za gazdovanje Gradskom lukom Herceg Novi, Vladimir Zloković kaže da je među gostima 50 odsto Amerikanaca, 15 % su Kanađani, a ostali su iz Zapadne Evrope i Australije.

-Herceg Novi je i početna i krajnja tačka njihovog krstarenja u Crnoj Gori i siguran sam da će odavde ponijeti lijepe utiske. Večeras će da obiđu grad, naše kulturno -istorijske znamenitosti, da se zabave, a zatim idu u Tivat, Kotor i Budvu. Ovo je dobra promocija i Herceg Novog i Crne Gore kao turističke destinacije- kazao je Zloković, za Radio Herceg Novi.

Najčitanije