14.2 C
Kotor

Slušaj online radio

“Teuta i ratnici” izazvali veliku pažnju publike na 15. Međunarodnom turističkom budvanskom karnevalu

Teuta i ratnici u Budvi

NVU “Maškarada” iz Tivta nastavila je uspješan niz nastupa učešćem na  15. Međunarodnom turističkom budvanskom karnevalu koji je održan  proteklog vikenda pod nazivom „Naoružaj se ljubavlju“.

Veoma zapažen nastup ostvaren je poznatom atraktivnom maskom „Teuta i ratnici“, a publika i međunarodni karnevalski znalci osvojeni su energijom i kreativnim performansom.

“Za nas je svakako najznačajniji efekat oduševljenja i radosti koji izazivamo kod brojne publike koju čine kako domaće stanovništvo tako i turisti sa raznih meridijana, što je ovjekovječeno brojnim fotografijama koje će krasiti mnoge privatne albume. Uspjeh je veliki imajući u vidu da je Maškarada bila jedna od 44 karnevalske grupe iz Malezije, Bolivije, Rusije, Moldavije, Austrije, Italije, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Bosne I Hercegovine, Makedonije, Albanije I CrneGore” – kazao je Goran Božović predsjednik NVO Maškarada.

Upravo se Maškarada zalaže za organizaciju međunarodnog ljetnjeg karnevala u Tivtu koji bi imao kulturno turistički karakter, što bi dovelo do značajnih benefita za grad, privredni sektor i građane, kazao je on.

Teuta i ratnici u Budvi

Pored konkretne inicijative upućene institucijama systema našeg grada i sastanaka koji su rezultirali zaključcima u pravcu podrške navedenoj ideji, udruženje je preduzelo značajne korake ka uobličavanju projekta I organizaciji karnevala, te se nadamo da ćemo od slijedeće godine dobiti novi brend.

Publici obećavamo zanimljive aktivnosti ovog ljeta u našem gradu kada ćemo predstaviti masku „Teuta i ratnici“ i tivatskoj publici, poručio je Božović.

Najčitanije