Teško oštećena jedrilica

 

Oštećena jedrilica
Oštećena jedrilica

Desetak metara duga dvojarbolna jedrilica pod britanskom zastavom, teško je oštećena rano jutros u Tivtu.

Olujni južni vjetar je jahti koja prema nezvaničnim informacijama, pripada jednom finskom državjaninu, otkinuo sa privezne plutače u uvali Seljanovo, u blizni zgrade jedriličarslog kluba „Delfin“. Valovi su potom brod na kome nije bilo nikoga, bacili na dio konstrukcije novog plutajućeg privezišta u izgradnji, u dijelu uvale Seljanovo sjeverno od gatova Porto Montenegra, koje postavlja kotorska firma „Win“.

Oštećena jedrilica
Oštećena jedrilica

U udaru u gat, jedrilica koja je inače, betonske konstrukcije, zadobila je oštećenje trupa i rupu na podvodnom dijelu, te je ubrzo počela da tone. Priskočili su tivatski jedriličari i vlasnici okolnih plovila, oštećenu jedrilicu pruvkli obali u najplići dio uvale, a potom su angažovani ronioci i pripadnici Službe zaštite i spašavanja Opštine Tivat da privremeno zakrpe ruku na trupu jahte i iz njen ispumpaju vodu.

1 komentar

  1. Isto se desilo i u Dobroti prije dva dana. Jedan vrijedan gliser sa vanbrodskim motorima, otkinuo je vez , probilo ga i potonuo. Dan kasnije ronioci su ga sa plutčama na naduvavanje, podiglei na površinu, i oteglili prema Peluzici Kotor. Šteta je velika. Isto tako na brodu nije bilo nikoga, a građani koji su pokušali da obavjete vlasnika nisu ga dobili, te je brod potonuo. Eto jedno jako jugo i stotine hiljada eura štete na brodicama. Da su bila oba broda u sigurnim marinama ovo se nebi desilo. Staro je pravilo bilo stotinama godina u Boki, kad su zimski uragani od juga, barke brodice keuti, moraju biti u sigurnim mandraćima odnosno marinama, ili izvučeni na obalu.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.