16.8 C
Kotor

Slušaj online radio

„Terra da Mare“ pripada Novome

Terra da mare
Terra da Mare

Sekretar za društvene djelatnosti i lokalnu samoupravu Opštine Herceg-Novi Vladimir Dželetović i direktor Jedriličarskog kluba „Jugole Grakalić“ Predrag Vučković razgovarali su danas o pripremama za organizaciju međunarodne regate „Terra da Mare“, koja već deceniju predstavlja značajan događaj za Herceg – Novi.

Međunarodna regata „Terra da Mare“, koja će se održati od 28. do 30. aprila 2016. krajnji cilj imaće marinu Porto Montenegro, prema sporazumu kojeg su potpisali organizatori regate i menadžment Porto Montenegra. Ovakav sporazum izavalo veliko negodovanje Novljana.

Dželetović i Vučković su se saglasili da naredni korak bude posjeta organizatoru iz Italije, Univerzitetu u Bariju, kako bi sa predstavnicima Jedriličarskog kluba CUS „Bari“ ustanovili zajedničku platformu za organizaciju regate iduće godine. Termin sastanka biće usaglašen nakon završetka takmičenja u Peruu, na kojem trenutno učestvuju jedriličari iz Italije.

Dželetović i Vučković
Dželetović i Vučković

Vučković je obavijestio da bi regata mogla trajati dva dana i imati više učesnika nego prethodnih godina, uz uključivanja Porto Montenegra kao konačne destinacije u Crnoj Gori.

„Italijanski jedriličari imaju ambiciju da regatu učine masovnijom, pa se razmišlja o tome da se regata podijeli na dvije etape – iz Barija do Herceg-Novog i ciljem na Škveru, gdje je i start druge etape kroz zaliv, sa ciljem u Porto Montenegru“ – rekao je Vučković.

„Terra da mare“ predstavlja uspješni zajednički projekat JK „Jugole Grakalić“ i JK „Bari“. Opština Herceg Novi je još ranije je izrazila spremnost da podrži organizaciju regate i stavi organizatorima na raspolaganje svoje resurse, a sa JK „Jugole Grakalić“ je zaključen i Protokol o saradnji.

Najčitanije