15 C
Kotor

Slušaj online radio

Tender za zakup zemljišta između Njivica i Sutorine

Igalo - Njivice
Igalo – Njivice – Google

Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte Vlade CG objavio je međunarodni tender za izdavanje u dugoročni zakup zemljišta i akvatorijuma na lokaciji između Njivica i ušća rijeke Sutorine u Herceg Novom.

Zemljište se daje u dugoročni zakup na period od najmanje 31 do najviše 90 godina, sa obavezom finansiranja, projektovanja, izgradnje i upravljanja turističkim kompleksom.

Zainteresovani ponude mogu dostavljati najkasnije do 15. juna, a tendersku dokumentaciju mogu otkupiti po cijeni od deset hiljada eura.

Lokacija koja se nudi u zakup obuhvata zemljište površine oko 30,6 hiljada metara kvadratnih i prostor akvatorijuma od oko 17,3 hiljade kvadrata.

Njivice
Njivice

Lokacija se nalazi južno od ušća rijeke Sutorine, a sjeverno od naselja Njivice. Kolskim putem udaljena je oko pet kilometara od centra Igala i oko devet kilometara od centra Herceg Novog. Lokacija je detaljno razrađena u okviru Prostornog plana posebne namjene za Morsko dobro i obuhvata prostor koji je ograničen sa sjeverne strane plažom na lokaciji Pećine, sa zapadne putem za Njivice-Kobila-Prevlaka, sa južne naseljem Njivice i sa istočne strane obalom mora.

Najčitanije