8.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Teatar 303 tri decenije kasnije…

Teatar 303 – foto Radio Kotor

Povodom tri decenije od trijumfa na Turniru duhovitosti, kada su u tadašnjoj Jugoslaviji postali šampioni smijeha, Teatar 303 iz Kotora organizuje Zabavno veče sa prijateljima, koje će biti održano u sali D Event Poslovnog centra “Vukšić” u Radanovićima, u subotu 1. aprila u 20 sati.

Biće to prilika da se evociraju uspomene na ovaj veliki uspjeh kotorskih pozorišnih amatera, koji su ostvarili u veoma jakoj konkurenciji 32 ekipe iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Teatar 303 predvođen osnivačem Draganom Buzdovanom i kapitenom Svetom Boškovićem je do finalnog turnira odmjerio snage sa ekipama Kraljeva, Konjuha, Smederevske Palanke i Kosjerića.

Na završnom turniru u Budvi, u sali “Zeta Filma” 1. maja 1987. godine, Kotorani su u polufinalu bili bolji od ekipe Vlasotinaca, a u finalu 3. maja od ekipe Sevojna.

Teatar 303 plakat

Teatar 303 je za nijansu bio bolji od ostalih ekipa, a kao nagradu dobio je minibus, čije ključeve im je uručio Slobodan Jovanović, tadašnji glavni i odgovorni urednik “Politike Ekspres”.

/Radio Kotor/

Najčitanije