13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Takmičenje mladih fotografa Gradova svjetske baštine

Kotor noću - Photo Zoran Nikolić
Kotor noću – Photo Zoran Nikolić

Iz Gradova svjetske baštine pozivaju sve zainteresovane mlade ljude da učestvuju na takmičenju mladih fotografa gradova svjetske baštine 2014, koje se organizuje u okviru Akcionog plana za 2014.godinu, u organizaciji Regionalnog sekretarijata za južnu Evropu i Mediteran OWHC.

Takmičenje ima za cilj da prikaže svijest, percepciju i mišljenje mladih ljudi u odnosu na Svjetsku Baštinu u gradu u kojem žive, kroz portret grada u fotografijama Fotografije treba da budu fokusirane na one elemente po kojemu je grad i uvršten na UNESCO-vu listu gradova svjetske baštine, kao odraz njihove izuzetne univerzalne vrijednosti.

Konkurs je otvoreno za mlade ljude između 10 i 16 godina, koji su stanovnici ili posjetioci gradova članova Regionalnog sekretarijata za južnu Evropu i Mediteran: Ejmiatsin, Beč, Mostar, Quebec, Cidade Velha, Bordeaux, Le Havre, Lyon, Nancy, Provins, Strasbourg, Tel Aviv Yaffo, Kotor, Angra Do Heroismo, Elvas, Evora, Guimarães, Porto, Sintra, Alcala de Henares, Aranjuez, Baeza, Cáceres, Córdoba, Granada, Eivissa / Ibiza, Oviedo, Santiago de Compostela, Segovia, a Ubeda i Vatikan (Vatikan kao član posmatrač).

Učesnici dostavljaju svoje fotografije na slijedeći link: www.ovpm.org/en/youth-photo-competition-edsm i imaju pravo prijaviti najviše tri autorske fotografije. Fotografije treba dostaviti u digitalnom formatu (JPG ili GIF), uz minimalnu definiciju 640×480 piksela i maksimalne veličine 3 MB.

Photo: Boka News
Photo: Boka News

Nagrade iznose:

  1. nagrada – 400 eura
  2. nagrada – 300 eura
  3. nagrada – 200 eura

Takmičenje će se vršiti posredstvom  zvaničnog portala OWHC Regionalnog Sekretarijata: www.ovpm.org.

Fotografije možete slati do 21. novembra 2014.

Tokom 14. Regionalne konferencije koja će se održati u Kordobi između 25. i 28. novembra, 2014.godine, predstavnici Regionalnog sekretarijata za južnu Evropu i Mediteran, Regionalni koordinator, koordinator savjeta za kulturu i obrazovanje će odabrati fotografije koje će osvojiti prvo, drugo i treće mjesto u obje kategorije.

Prethodni članak
Sledeći članak

Najčitanije