15 C
Kotor

Slušaj online radio

Takmičari prkosili gradu, grmljavini, kiši…

Treće kolo novske Sky MINI trail lige završeno je u subotu. Treća od šest trka koja je održana na stazi Spile između Poda i Žlijeba duzine od 2 km i 400 D+ biće zapamćena po tome što je održana po ekstremno lošem vremenu, praćena gradom, kišom i grmljavinom. I pored toga učestvovao je 31 takmičar a trku je završilo 25.

Nevjerovatan je osjećaj bio trčati na ovako strmoj stazi po ovakvom vremenu. Jednostavno to je trail i ne zna se kakvi će uslovi biti na stazi pa se dešavaju i ovakve stvari. Na kraju je svima bilo još draže jer su uspjeli nešto što većini nikada nebi palo na pamet, ni izaći iz kuće a kamoli trčati. Bili su trkači uz Bara, Cetinja, Budve, Kotora i Nerceg Novog.

O svemu više govore fotografije Isidora Stankova.

Postignuta su veoma dobra vremena

Poredak u muškoj konkurenciji:

  1. Svetozar Stamatović Bar 19:12
  2. Perica Vučković Herceg Novi 19:14
  3. Luka Čupić Herceg Novi 19:45

Žene:

  1. Miluša Bošković Kotor 23:20
  2. Tamara Lepetić Herceg Novi 24:25
  3. Snežana Rotković Herceg Novi 28:29

Nakon isteka roka žalbi 19.03 u 10 sati, odnosno 24 sata nakon trke objavićemo i bodove i ukupan plasman poslije 3 kola Novske sky MINI trail lige.

Hvala fotografu: Isidoru Stankovu  kao i Darku, Janku i Maksimu! Posebno Hvala Nešu Bijeloviću koji je svojim autom pikapom pružio “sklonište” pristiglim trkačima – poručuju organizatori.

Sledeće kolo je zakazano za 04. mart u Bjelotini na dvije distance gdje će biti simuliran ultra trail-a .

 

Najčitanije