16.8 C
Kotor

Slušaj online radio

TAA – Bošković od parlamenta pravi lakrdiju

Miomir Abović
Miomir Abović

Nezavisni odbornik i jedan od predvodnika NVO „Tivatska antikorupcijska akcija“ (TAA) Miomir Abović ocijenio je da predsjednik SO Tivat Krsto Bošković (SDP), svojim načinom vođenja sjednica lokalnog parlamenta, od tog visokog doma pravi lakrdiju. Bošković je prije dva dana, nakon skoro četiri mjeseca pauze, održao sjednicu SO sa čak 36 tačaka dnevnog reda i koja je, bez ikakve pauze, trajala osam sati. Pritom je lider tivatske SDP , sa mjesta predsjedavajućeg, stalno polemisao sa odbornicima opozicije i nije pristao ni na jedan njihov zahtjev.

„Svojim ponašanjem na posljednjoj sjednici SO Tivat, Bošković je prešao sve granice besprizornosti – kako u političkom tako i u čisto ljudskom smislu. Repertoar je zaista bio zapanjujuće širok: dvostruki aršini u tretiranju odbornika- brutalna diskriminacija odbornika opozicije, otvoreno ali, na žalost po njega, uzaludno favorizovanje predstavnika vladajuće DPS-SDP koalicije, neprestano provociranje i upadanje u riječ odbornicima opozicije, odgovaranje na pitanja postavljena predsjedniku Opštine i načelnicima Sekretarijata, pokušavanje da se pojedini predlozi dluka „silom na sramotu“ stave na glasanje, neukusne pošalice… Posebno je bilo neprijatno svjedočiti kako Bošković postrojava pojedine odbornike svoje partije, obraćajući im se naređivački, i bez elementarnog poštovanja.“- saopštio je juče Abović.On je ocijenio da je „sistematsko nastojanje da se od glavne lokalne institucije kao što je SO napravi lakrdijaški teatar, konstanta djelovanja i ponašanja Boškovića“ otkad je on lani došao na funkciju predsjednika SO.

Abović ističe da on i TAA ipak, „u potpunosti razumiju“ Boškovića.

„Ogromno obrazovanje i stručnost koje je stekao kao rukovalac fotokopir-aparata, a prefinjeno razumijevanje parlamentarizma sabrano u tučnjavama po rukometnim utakmicama, i u decenijama političkih manipulacija i ne može se drugačije manifestovati nego na način na koji je on to uradio na sjednici SO Tivat, i na koji to inače radi.“- kazao je Abović dodajući da on i TAA ne mogu prihvatiti takvo ponašanje predsjednika parlamenta.

„Posljednji je čas da on počne da mijenja svoj odnos prema funkciji koju obavlja, da se okani uličarskog ponašanja, i da SO vodi kao jedan ozbiljan dom u kome svi odbornici, i oni iz vlasti i oni iz opozicije, imaju isti tretman. Ako Bošković nije u stanju da se izdigne do intelektualnog nivoa koji zahtijeva funkcija predsjednika SO, neka je prepusti nekome koga ta funkcija ne prevazilazi.“- saopštio je Abović ističući da se Bošković kao predsjednik SO, na sjednicama lokalnog parlamenta ne može ponašati kao što to čini na sjednicama OO SDP Tivat -„odbora čiji je dugogodišnji vlasnik“. On je Boškovića optužio da je „umišljeni provincijski diktator“ i da je sa bivšim gradonačelnikom Draganom Kankarašem (DPS) kriv za mnogo afera u kojima je gradska kasa pretrpjela veliku štetu – „od javno-privatnog partnerstva s „Građevinarom“ gdje je Bošković je bio član Komisije koja je „izračunala“ da „Građevinaru“ Opština treba da se doplati preko 2,2 miliona eura, pa sve do najnovije afere „Komunalije“.

Izvor:S. L.

Najčitanije