TA: „Ramada partija“ da podrži dobijanje vlasničkog udjela opštine u ACG

Aerodrom Tivat

Tivatska Akcija izrazila je danas  zadovoljstvo „što je tivatski SD  – pa makar i stidljivo, i poslije dva dana čekanja na dozvolu iz „Ramade“ – saopštio da Aerodrom Tivat treba da ostane u državnom vlasništvu.“

Partija Ivana Brajovića prethodno je u saopštenju u kojem su se založili da preduzeće Aerodromi Crne Gore ostane u državnom vlasništvu i nastavi da upravlja aerodromom Tivat, obrušili na TA koja je prva na tivatskoj političkoj sceni osudila namjeru Vlade da ovdašnju vazdušnu luku izda u dugoročni zakup tsranom investitoru.

Premijer Duško Marković (DPS) je kazao da Vladi ne odgovara načelno već dogovoreni kreditni aranžman ACG sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj od 50 miliona eura za rekonstrukciju i prošpirenje aerodroma Tivat, iako EBRD za njegovo vraćanje ne traži garancije države. On je stoga najavio skoro izdavanje u zakup aerodroma Tivat investitoru zainteresovanom da finansira rekonstrukciju najprometnije crnogorske vazdušne luke.

„Pozdravljamo stav tivatskog SD-a da se Aerodrom Tivat ne smije privatizovati. A pošto se oni gnušaju stranaka-satelita i partijskog zapošljavanja, i pošto je njihova ljubav prema Aerodromu Tivat i interesima Tivta čista i bezinteresna – očekujemo  da će se pridružiti  našoj inicijativi da Opština Tivat dobije svoj udio u akcijama Aerodroma, i dati maksimalan doprinos da se to ostvari“- saopštila je TA, odbacujući optužbe SD-a da je ova lokalna stranka „marginalna“, „na začelju po broju osvojenih glasova“ i da je za TA na lokalnim izborima 2016. „dobila nekoliko desetina glasova“.

Flora Art

„Mi ove kvalifikacije nipošto ne doživljavamo kao zlonamjerne i infantilne stupidarije, jer razumijemo – s obzirom na obrazovnu strukturu funkcionera tivatskih Socijaldemokrata – da njima i najprostija aritmetika predstavlja ogroman intelektualni napor. TA je bila 4. od 12 lista na lokalnim izborima, a riječ „začelje“ znači  „posljednje mjesto u nekom redu“. Ako nam ne vjerujete – možete provjeriti u knjigama koje se zovu rječnici (vrlo obimne knjige, doduše, ali nije opasno zaviriti u njih, garantujemo).TA je dobila 544 glasa, a to nije „nekoliko“ desetina, već 54 desetine i 4 glasa. Takođe, 544 je više od 537, koliko je moćna SD dobila u Tivtu na oktobarskim izborima. Da li je uzrok naglog pada SD  od aprilskih do oktobarskih izbora bio u tome što je bila završena sezona na Aerodromu, ili zbog kakvih neispunjenih obećanja – vrag bi ga znao“- saopštila je TA pozivajući SD da se založi da lokalna uprava Tivta, shodno velikoj imovini opštine u kompleksu ovdašnjeg aerodroma, dobije vlasnički udio u preduzeću ACG.

2 Komentari

  1. Ajde molim vas ne lupetajte kakva Ramada TA ima nacina puno da razgovara i javno se obraca svojim kolegama iz poslanickih klupa korektno i primjereno politickom dijalogu…politicki dijalog nije davanje epiteta vec konkretna analiza koja podrazumijeva postovanje ostalih pol.subjekata.Pa kasnije normalno da ih niko ne shvata za ozbiljno.Ipak primjer koretnog dijaloga je SD koji se obracaju konkretno korektno sazeto i ozbiljno…neozbiljnost TA je neprihvatljiva ako ne i prosta kao ulicni govor zbilja to ne mogu shvatiti.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.