13.9 C
Kotor

Slušaj online radio

TA – samo prva etapa u borbi do konačnog cilja

Tivat,riva,Pine,pogled na Porto Montenegro
Tivat – foto Boka News

„Tivatska akcija“ ima ambivalentan stav prema rezultatima lokalnih izbora održanim u našem gradu 17.04.2016. Posmatrano sa uskostranačkog aspekta, ostvarili smo veliki i nesumnjivi uspjeh- „Tivatska akcija“, koja je osnovana prije nepunih godinu dana, koja je u predizbornu kampanju (u poređenju sa većinom drugih stranaka) ušla sa zanemarljivim novčanim sredstvima, i u atmosferi dosad najneregularnijih i najgorih predizbornih uslova u Tivtu od uvođenja višestranačja davne 1990. godine- atmosfere obilježene velikim i nezapamćenim pritiscima na biračko tijelo i same odborničke kandidate „Tivatske akcije“ od strane DPS-a- dakle,uprkos svim tim nepovoljnim i ograničavajućim okolnostima, „Tivatska akcija“ osvojila je dva odbornička mandata i ostvarila parlamentarni status.

Međutim, sa stanovišta krajnjeg cilja koji je „Tivatska akcija“ sebi postavila- korjenite i sveobuhvatne promjene Tivta nabolje- ovakav naš izborni rezultat moramo ocijeniti kao naš izborni neuspjeh.

Naime, naš izborni Program koji smo prezentovali u predizbornoj kampanji i brojni slučajevi teškog finansijskog kriminala i zloupotrebe službenog položaja u Opštini Tivat nisu, na žalost, bili dovoljni da većinu građana Tivta ubijede da treba da glasaju za nas i tako usmjere naš grad u potpuno drugom pravcu od onog kojim ga je dosad vodila DPS-SDP koalicija. Štoviše, ne da ovi argumenti „Tivatske akcije“ nisu bili dovoljni da ubijede većinu građana Tivta da glasaju za nas nego je većina Tivćana, nasuprot tome, čak poklonila neuporedivo veće povjerenje DPS-u u odnosu na prethodne lokalne izbore; time je ta većina građana Tivta pokazala potpuno odsustvo odgovornosti, građanske hrabrosti pa, usuđujemo se reći, i odsustvo ljubavi prema svom gradu i poštovanja istog. „Tivatska akcija“ utoliko više cijeni one građane koji su nam na izborima u nedjelju ukazali povjerenje, i koji su time pokazali visok nivo lične svijesti, inteligencije, morala i građanske hrabrosti.

I ovim putem želimo da im zahvalimo i da im poručimo- borba za bolji, uređeniji i slobodni Tivat tek je počela; lokalni izbori 17.04. bili su tek jedna etapa u okviru nje. Ta borba neće biti ni laka ni kratka; „Tivatska akcija“ će kroz parlamentarni rad i parlamentarna sučeljavanja u Skupštini Opštine Tivat, te na ostale demokratske načine nastaviti da kritikuje DPS i da ukazuje građanima Tivta na sve propuste DPS-a  ( i njegovih budućih eventualnih koalicionih partnera) u vršenju lokalne vlasti. Uvjereni smo- iz dana u dan „Tivatska akcija“ imaće sve više simpatizera; bićemo sve jači i jači. A ono što sada nekome možda izgleda kao naš trenutni izborni neuspjeh, veoma brzo pretvoriće se u našu punu pobjedu i u punu političku i životnu satisfakciju – kaže se u saopštenju TA.

Najčitanije