15 C
Kotor

Slušaj online radio

Svjetsko prvenstvo u brzoj radio-telegrafiji – Bjelorusija apsolutni pobjednik

Obosnik takmicenje
Obosnik takmicenje
Svjetsko prvenstvo u brzoj radio-telegrafiji završeno je u subotu svečanim proglašenjem najboljih učesnika u Institutu u Igalu. Pobjednik 13. Svjetskog šampionata je tim Bjelorusije, a članovi ove ekipe su najbolji i u pojedinačnoj konkurenciji, u kategoriji muškaraca  Siarhei Shviadko, a u ženskoj konkurenciji Hanna Shavialenka.
Dodjeljene su i dvije individualne nagrade najstarijem takmičaru Ullrichu Weissu iz  Njemacke i najmladjem učesniku Artemi Melkinu iz Rusije.
Bjelorusija
Bjelorusija
Na prvenstvu su učestvovale reprezentacije 22 zemlje sa četiri kontinenta, a preko 150 takmičara prolazilo je kroz četiri testa: u prijemu, predaji, Morzeovom raneru tj. simulaciji radioamaterskih veza i u prikupljanju odnosno prijemu znakova velikom brzinom.
Šampionat je ocjenjen kao najuspješniji i najbolje organizovan do sada, kazao je član Izvršnog komiteta internacionalne amaterske radio unije  Ranko Boca.
Siarhei Shviadko
Siarhei Shviadko
Tehnička podrška i organizacija je bila besprekorna, a ovakvom uspjehu doprinjela je izuzetna profesionalna podrška Opštine Herceg Novi, Herceg Festa, firmi Sky Sat i Fin-ing , te lokalnih radioamatera.
Dodjela-zahvalnica
Dodjela-zahvalnica
U subotu u ponoć po  Grinič vremenu sa takmičarske stanice na Obosniku međunarodna ekipa mladih radioamatera startovala je u svjetskom takmičenju pod pozivnim znakom 4O10A, koji simbolizuje 10 godina nezavisnosti Crne Gore.

Najčitanije