9.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Sviraju u Skandinaviji na Dan Norveške

Muzička škola Tivat
Muzička škola Tivat

Učenici i profesori Muzičke škole Tivat, zajedno sa predstavnikom lokalne Turističke organizacije, boraviće od 14. do 18. maja u studijskoj posjeti muzičkoj školi grada Sanda u Norveškoj. Riječ je o uzvratnoj posjeti Tivćana Norvežanima koji su kao gosti Muzičke škole Tivat u Boki boravili u sepetembru prošle godine.

Predstavnici tivatske Muzičke škole imeće posebnu čast da 17.maja na Dan Norveške, u Sandu održe koncert povodom norveškog nacionalnog praznika.

„Izazov je veliki, suočavamo se sa novim iskustvima, ali mislim da imamo dovoljno umijeća i da ćemo biti dobri reprezenti škole, grada i države.“- istakla je juče tim povodm na press konferenciji direktorica Muzičke škole, profesorica Pina Bubanja.

Sa njom u Norvešku putuju profesori Nevila Klakor, Bruna Matijević i Aleksej Molčanov, učenice Doris Račić, Lara Bubanja, Anastasija Aleksić i Maša Mudreša, koji će iskoristiti priliku da norvešku publiku upoznaju i sa crnogorskom muzikom, pa će pored ostaloga u Skandinaviji izvesti i kompoziciju Borisa Tamindžića „Nadigravanje“.

Bubanja je istakla da će nastaviti saradnju sa kolegama iz Norveške kroz seminarske aktivnosti i razmjenu učenika dvoju škola, a nastojaće da je prošire i na druge škole i gradove u obje države“. Zahvaljujući saradnji sa Centrom za kulturu i Nacionalnom turiostoičkom organizacijom Crne Gore, Tivćani će u Norveškoj predstaviti i dokumentarni film Vladimira Perovića „Ribar Đorđe razgoni mrak“ i dokumentarac o ljepotama Crne Gore.

Propagandni dio nastupa upotpuniće Turistička organizacija Tivat koja u Skandinaviju nosi obilje promo-materijala o turističkoj ponudi Tivta i Boke. Ove će sezone inače, norveška aviokompanija „Norwegian“ imati sezonske čarter-letove na relaciji Oslo-Tivat-Oslo, pa u Boki očekuju znatno više turista iz te daleke sjevernoevropske države.

Inače, Muzička škola Tivat ove godine obilježava pola vijeka rada, pa je tim povodom večeras otvorena izložba fotografija „Škola od 1964 godine“ i održan koncert pod nazivom „Život violine kroz 50 godina“.

Učenici ove škole na nedavno okončanom državnom prvenstvu osvojili su čak 45 nagrada: 6 specijalnih nagrada, 24 zlatne i 13 srebrnih lira i 2 pohvale, čime su opravdali imidž tivatske Muzičke škole kao jedne od najboljih obrazovnih ustanova te vrste u regionu.

Najčitanije