14.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Svijet saksofona u Luštici

Koncert „Svijet saksofona“ kao završni događaj sedmodnevne 13. Međunarodne radionice za duvačke instrumente održan je u nedelju u novom turističkom kompleksu Luštica Bay koji se gradi u Radovićima nadomak Tivta. Događaj je realizovan u saradnji sa tivatskim Centrom za kulturu, u okviru ljetnjeg pozorišnog festivala “Purgatorije”, čiji je generalni sponzor ove godine Luštica Bay.

-Mladi muzičari su se predstavili kompozicijama koje su uvježbavali tokom radionice pod nadzorom profesora Bojana Vukelića. Raznovrstan muzički portfolio publika je nagradila aplauzima, a posebno izvedbe najmlađih muzičara. Nesvakidašnji ambijent Luštica Bay-a bio je „domaćin“ zvucima flaute, oboe, saksofona, klarineta i drugih duvačkih instrumenata, saopštila je Slavica Milić iz marketinga Luštica Development.

Kulturni program u Luštica Bay-u biće nastavljen u ponedjeljak, 10. avgusta umjetničkom postavkom, a dan kasnije biće upriličen dječiji performans ”Basic kontra-punkt”, završna manifestacija programa Kotor artić, koji je rezultat saradnje Luštica Bay-a i festivala KotorArt.

Luštica Bay izrasta u centar zdravog i aktivnog života i ovog ljeta bilježi prvu operativnu sezonu. Bogat ljetnji program koji je osmislio marketing tim Kompanije ispunjen je golf takmičenjima, umjetničkim postavkama i radionicama, kursevima streličarstva i jedrenja, te muzičkim dešavanjima iz programa kulturnih festivala KotorArt i “Purgatorije”.

Najčitanije