18.1 C
Kotor

Slušaj online radio

“Sveti Stefan 2” isplovio na posljednji put

“Sveti Stefan II” – arhiv foto Boka News

Sa Gata V barske luke, danas u 17 sati, praćen brojnim nautičarima koji su fotoaparatima i kamerama bilježili ovaj trenutak, na svoj posljednji vijađ isplovio je feribot “Sveti Stefan 2” AD Barska plovidba.

Pod zapovjedništvom kapetana Ljuba Pekića, posada od 14 članova, koliki je bezbjednosni minimum, naredna dva i po dana preploviće na feribotu 700 nautičkih milja, sve do Turske.

Tamo će, u Alijagi, “Bijeli Svetac” kako su ga svi u Baru zvali, okončati svoj život u rezalištu kao staro gvožđe. Na istom mjestu skončao je i njegov prethodnik u floti barskog brodara, “Crveni Svetac”.

Zbog nemogućnosti obnavljanja klase od strane klasifikacionog društva Biro Veritas, “Sveti Stefan 2” je početkom decembra prošle godine okončao plovidbu na liniji Bar-Bari  koju je držao otkako je kupljen, od 2003. godine, a plovio je i za Ankonu.

Feri linija između Crne Gore i Italije, shodno nedavnom sporazumu menadžmenta Barske plovidbe i hrvatske Jadrolinije, biće obnovljena 18. maja kada iz Barija za Bar isplovljava feribot “Dubrovnik” riječkog brodara.

/R.Petrić/

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije