Svetac uskoro stiže u rodni Herceg-Novi

Plakat

Sarkofag s tijelom Svetog Leopolda Bogdana Mandića hodočastit će iz Padove u svečev rodni grad u Herceg Novi, gdje će biti izloženo 15. i 16. septembra 2017. godine.

Doček tijela Svetog Leopolda u Herceg Novom biti će 15. septembra u 13 sati u Parku Boke, kada će biti Liturgija dočeka. Nakon toga, tijelo će biti izloženo u Parku Boke sve do ponoći, cijelo to vrijeme biti će i prilika za svetu ispovijed.

U 18 sati biće pjevana večernja pred Svečevim relikvijama, a u 19,30 sati biti će molitveno-meditativno bdjenje. U ponoć će tijelo biti preneseno u crkvu Svetog Antuna, koja će biti otvorena za molitvu prema potrebama hodočasnika.

U subotu, 16. septembra biti će središnje euharistijsko slavlje u 10 sati, koje će predvoditi mons. Marin Barišić, nadbiskup i metropolit splitsko-makarski.
„Osobito se radujemo Vašem dolasku i sudjelovanju u središnjem misnom slavlju.

Gradske službe omogućit će neometani dolazak hodočasnika, a volonteri će Vas uputiti do mjesta održavanja slavlja. Prije i nakon središnjeg misnog slavlja, biti će prigoda za molitvu pred relikvijama i za sv. ispovijed.

Poslijepodne, u 16. sati biti će sveta misa ispraćaja koju će predvoditi mons. llija Janjić, biskup kotorski. Nakon mise ispraćaja, relikvija tijela sv. Leopolda biti će ispraćena prema Dubrovniku“ – poručuju iz Kotorske biskupije.

Svi hodočasnici koji imaju najeru doći u organizovanim skupinama da svoj dolazak najave po mogućnosti što prije, a najkasnije do 10. septembra. 2017. godine na email: kotorskabiskupija@t-com.me.

Iskreno se radujemo Vašem dolasku i sve Vas preporučamo zagovoru sv. Leopolda! poručuju iz Odbora za organizaciju dočeka tijela Svetog Leopolda Bogdana Mandića

1 komentar

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.