4 C
Kotor

Slušaj online radio

Svečanosti, regata, defilei Gradu u čast

Pine-Foto Boka News
Pine-Foto Boka News

Tivćani će sutra nizom manifestacija obilježiti 21.novembar – Dan Opštine u spomen na 21.novembar 1944, kada je taj grad oslobođen u Drugom svjetskom ratu.

Program počinje polaganjem vijenaca na spomenik Palim borcima kod Stare škole, u 9 sati kojie će obaviti predstavnici Opštine Tivat, UBNOR-a i Vojske Crne Gore, a sat vremena prije njih i mimo zvaničnog protokola, to će učiniti delegacija Organizacije boraca NOR-a 1941- 45. iz Tivta.

Poznati ljekar iz Zagreba, porijeklom iz Tivta, dr Ivo Belan i ove će godine u čast dana svog rodnog grada, istrčati maraton na relacijni Tivat-Debeli brijeg, dok će u 9.45 sati ispred zgrade Opštine biti upriličena ceremonija predaje zastave odredu Bokeljske mornarice Tivat koji će, uz pratnju Gradske muzike i mažoretki, potom prodefilovati tivatskim ulicama do gradske rive Pine gdje će mornari odigratu i tradicionalno kolo Bokeljske mornarice.

Svečana sjednica Skupštine Opštine Tivat održaće se u 11 sati, a na njoj će gradonačelnik Ivan Novosel odbornike i brojne zvanice iz političkog, privrednog i kulturnog života Tivta i Crne Gore, upoznati sa onim što je lokalna uprava uradila u protekloj godini.

Svoj doprinos obilježavanju praznika grada daće i tivatski sportisti pa će tako u akvatorijumu Tivatskog zaliva u organizaciji JK „Delfin“ biti priređena regata „Dan Tivta“ na kojoj će nastupiti jedriličari četiri kluba iz Boke Kotorske, a SRD „Pagar“ prirediće opštinsko takmičenje u udičarenju za sportske ribolovce svih kategorija.

Najčitanije