16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Svečanom sjednicom obilježen Dan opštine Budva

Budva - Svečana sjednica foto Radio Budva
Budva – Svečana sjednica foto Radio Budva

“Vlasti su smjenjive, dobre namjere i želje nijesu. I bez obzira što se ovih dana vrši promjena vlasti u Budvi, dobre namjere upućene ka daljem napretku grada i naših građana, nadam se da ostaju prioritetan cilj i svima onima koji će voditi Budvu u narednom periodu, a na tom putu im želim uspjeh“, poručio je odlazeći gradonačelnik Srđa Popović na svečanoj sjednici organizovanoj u kongresnoj sali hotela Splendi povodom Dana opštine Budve 22. novembar.

Sjednicom je predsjedavao novoimenovani šef gradskog parlamenta , lider SNP Veselin Marković, a tok sjednice iz prvog reda je pratio budući gradonačelnik lider budvanskih Demokrata Dragan Krapović.

Sjednica kojom su obilježene 72 godin od oslobođenja Budve od fašističkih okupatora, organizuje se u vrijeme primopredaje vlasti, kada poslije punih 11 godina opozcija odlazi na vlast, a vladajući DPS se seli u opozcione klupe.

Među gostima je bio predsjdnik Crne Gore Filip Vujanović, predsjdnik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić, lider GP URE Žarko Rakčević, predsjednici crnogorski, kao i opština pobratima Budve, kao i brojni zvanice političkog i društvenog života Budve i Crne Gore.

“Postoji jedna istina , da razvoj Budve i njen dalji napredak ponekad različito vidimo , ali sam savim siguran da svi želimo dobro našem gradu i perspektivu njegovom daljem razvoju“, katzao je Popović , ne krijući zadovoljstvo da je tokom jednogodišnjeg mandata od kada se nalazi na čelu Budve uspio da stabilizuje finansijsku situaciju.

Budva - Svečana sjednica foto V.L
Budva – Svečana sjednica foto V.L

Naglašavajući da je više od 50 odsto budžeta koji je izsnosio 40 milion eura bilo usmjereno na otplatu obaveza, Popović je kazao da je uspostvaljena redovna dinamika isplate zarada zaposlenima .

“Potpisna je Ugovor o reprogramu poreskog duga sa Ministarstvom finansija na osnovu koga smo uspjeli da izmirimo više od 1.4 miliona eura dugovanja, te nastavili da redovno izmirujemo poreske obaveze. Opština Budva u godini za nama nije imala novih kreditnih zaduženja , niti vrđila prodaju svoje zemlje“, kazaoa je Popović dodajući da se Opština uknjižila na 8.100 kvadrata poslovno stambenog prostora u TQ Plazi, vrijendog 20 miliona eura.

Popović se pohvalio da je tokom devet mjeseci Budvu posjetilo više od 764 hiljade gostiju koji su ostvarili oko 4.9 miliona noćenja., te da su izdate i tri građevinske dozvole za gradnju hotela sa četiri i pet zvjezdica.

Ona je podsjetio da je godinu za nama obilježele brojne uspješno održane manifestacije,žene jubilej 30 godina Grad teatra, uspješno organizovani Sea dance festival, otvoren atraktivni Akva park na brdu Topliš.

Na svečanoj sjednici uručene su i nagrada Grad tetra za dramsko i književno stvaralaštvo, glumcu Igoru Đorđeviću i piscu Milisavu Saviću.

Predsjednik Vujanović uvjeren da će Budva i ubuduće “snažno doprinositi promociji turizma Crne Gore“

“Uvjeren sam da će Budva i dlaje biti metrpola crnogorskog turizma . Ona je to svakako zavrijedila izvanrednom infrastrukturom turizma,izuzetnom baštinom kulture , brojnim i važnim festivalima. Lokalana administracija i predsjdnik opštine Popović su se maksimalno posvetili finansijskoj konsolidaciji Budve , redovbo izmiruju plate i ostale obaveze prema svim povjeriocima. Mislimd a predsjendik Opštine Popović treba da bude ispunjen zadovoljstvom da je napravio dobru finanijsku konsolidaciju budžeta i da takva Budva upravo na ovom pravcu snažnog turističkog brenda nastavi da se afirmiše u Crnoj Gori“, kazao je Vujanović.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije