Švajcarska kompanija Movenpick zainteresovana za Boku

Perast – Boka Kotorska – foto Z.Nikolić

Švajcarska kompanija Movenpick Hotels & Resorts zainteresovana je da od naredne sezone počne da posluje u Crnoj Gori, u Bokokotorskom zalivu, saopštio je njen izvršni direktor, Olivier Chavy.

On je Vijestima kazao da je kompanija zainteresovana za nekoliko projekata odnosno postojećih hotela, kojima bi upravljali, ali nije za sada mogao da govori o detaljima.

“Ovdje ima divnih projekata, tu već postoji Aman rizorts, Four seasons, Orascom, One and Only i mislim da ima smisla da tu bude i Movenpick. I mi želimo da budemo dio brending strategije ovog dijela Crne Gore”, rekao je Chavy koji je prošle sedmice boravio u Crnoj Gori i sa predstavnicima Vlade razgovarao o mogućnostima poslovanja u Crnoj Gori.

Prema njegovim riječima, našli su dva, tri potencijalna projekta za upravljanje na primorju, a radi se o postojećim hotelima u zalivu.

“Prerano je da govorim o tome. Do kraja godine ćemo imati nešto konkretno. Ovo je sezonski posao. Vratićemo se u septembru, tako da bi naredne sezone počeli da poslujemo”, naveo je Chavy.

On je saopštio da u kompaniji vide da Crna Gora ima potencijal za njih i za turističko tržište, kao i potencijal da otvori ovaj dio Balkana.

Predstavnici Movenpick-a sreli su se u četvrtak sa premijerom Duškom Markovićem i ministrom turizma Pavlom Radulovićem.

Movenpick danas ima 85 otvorenih hotela i 38 hotela u izgradnji.

“Imamo jedan brend Movenpick i namjeravamo da budemo najbolji u klasi. Uglavnom se fokusiramo na hotelski menadžment”, rekao je Chavy.

Podijeli

1 komentar

  1. A kako to da su sad svi zainteresovani za baš Boku Koyotsku, Ima li i što drugo na Jadranskom moru da je dobro za ulaganja. Sjecer će potpuno osiromašit. Što će se desit na ovaj način, Boka će ojačat ekonomski a dio CG će slabiti. Dolazit ce do vekie razike, a to se nigdje nije pokazalu dobrim.

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.