11.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Švajcarkinja se zaljubila u Boku

Lavanda – Luštica bay

Novi blok stambenihzgrada, „Lavanda“, u kompleksu Luštica Bay na tivatskom dijelu poluostrva Luštica, završen je i dobio je prvog stanovnika- saopšteno je danas iz kompanije „Luštica Development“    .

Za dr Evu Luštenberger iz Švajcarske Crna Gora i Luštica Bay su fantastično mjesto za život u zapanjujuće prekrasnoj prirodi a na pjeni od mora, u blizini gradova sa bogatim istorijskim i kulturnim nasljeđem i u srcu međunarodne zajednice.

„Sada jedva čekam da provedem proljećni odmor ovdje i uživam u miru i spokoju Luštice Bay spektakularnoj „amfitreatarskoj“ topografiji, plaventilu mora i neba i ljepoti mog novog doma. Ovo okruženje je savršeno za aktivan život u harmoniji sa prirodom. U Crnoj Gori stanovnici i posjetioci mogu da uživaju u mnogim čudesnim mjestima – od sunčanog primorja do sniježnih planina – koje su često locirane na svega sat zdaljenosti. Sa nestrpljenjem očekujem moju sljedeću posjetu Skadarskom jezeru“- ocijenila je dr Luštenberger.

Inače, Pojekat Luštica Bay ima viziju da preraste u jedinstven novi grad na obali Jadrana, svojevrsnu održivu kosmopolitsku zajednicu otvorenog tipa, a gradi se u zalivu Trašte, nadomak Tivta, na 6.9 miliona kvadratnih metara. Stanovnici ovog rizorta dolaze iz više od 30 država svijeta – Švajcarske, Egipta, Srbije, Crne Gore, Velike Britanije, Francuske, SAD, Libanona, Monaka, Austrije, Hong Konga, Kuvajta, Švedske, Njemačke…

dr Lustenberger

Blok „Lavanda“ ima osam zgrada sa 45 apartmanskih jedinica čija gradnja je počela u oktobru 2015. godine. U isto vrijeme počela je izgradnja bloka „Ruzmarin“ u kome su u toku završni radovi. Očekuje se da oba bloka budu predata vlasnicima do polovine godine.

„Za nove stanare, tokom narednih mjeseci, biće upriličena lična primopredaja stanova, kako bi dobili uvid u kvalitet izvedenih radova i uvjerili se da su ugovorene obaveze u potpunosti realizovane. Luštica Bay se pozicionira kao novi grad na Jadranu kreiran za žvot punim plućima, u kojem će stanovnici tokom cijele godine moći da uživaju u zdravom aktivnom životu i brojnim sportovima u prirodi – na kopnu i moru“- saopštevaju iz „Luštice Development“.

Kada bude potpuno završen, rizort Luštica bay vrijedan 1,1 milijardu eura, imaće sedam hotela, dvije marine, golf teren sa potpisom Gerija Plejera, više od 1.000 stambenih jedinica, 500 gradskih kuća, luksuzne vile na brdu i ostale sadržaje neophodne za funkcionisanje čitavog jednog novog turističkog grada.

Najčitanije