11.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Sva čuda Crne Gore: Četiri su iz Herceg Novog

Sva čuda Crne Gore
Sva čuda Crne Gore

Projekat „Sva čuda Crne Gore“ koji je realizovalo Ministarstvo održivog razvoja i turizma završen je sinoć dodjelom nagrada i priznanja koja je organizovana u Hotelu „Hilton“ u Podgorici.

Na konkurs koji je Ministarstvo raspisalo pristiglo je 255 predloga iz svih gradova Crne Gore. Od  prispjelih radova  odabrano je 100 i razvrstano u tri kategorije – u A kategoriji su bili predlozi za uvrštenje na listu Sva čuda Crne Gore a u B kategoriji konkretizovane ideje za valorizaciju. Biznis planovi bili su u C kategoriji.

Vjetreni mlin
Vjetreni mlin

U A kategoriji  prihvaćeno je i otkupljeno  60 predloga – a od 10 upućenih iz Herceg Novog odabrana su četiri – Selo Žlijebi – bokeška čipka od pločastog kamena, Vjetreni mlin, Vilino guvno i Mirišta i danas mire prirodu i ljude, koje je podnijela gradska Agencija za razvoj i zaštitu Orjena.

Žlijebi
Žlijebi

Dodjeli nagrada i priznanja prisustvovali su predstavnici gradske Turističke organizacije i Agencije za razvoj i zaštitu Orjena.

Arza -Mirišta - foto Boka News
Arza -Mirišta – foto Boka News

Prve nagrade u A i B kategoriji dobili su  NVO „Green home“, za legendu o  365 crkava u Svaču i JP Nacionalni parkovi Crne Gore, za valorizaciju parobroda „Skenderbeg“, u Skadarskom jezeru. U C kategoriji  prvorangirana je ideja Izgradnje platforme za turističko razgledanje kanjona Platije.

 

Najčitanije