14.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Suvo za doček Nove godine, ali stiže prva promjena u 2017.

Bura - foto Boka News
Bura – foto Boka News

Decembar je ostao “dosljedan” pa nas je većinom suvo vrijeme pratilo od početka do kraja mjeseca. Velika je to rijetkost jer je ovaj mjesec, klimatološki gledano, drugi najkišovitiji u godini na Jadranu, odmah iza novembra. Anomalija je tim zanimljivija što se događa već drugi decembar zaredom, a prije toga se nije dogodilo od početka službenih meteoroloških mjerenja na našim prostorima.

Bura i tramontana koji su nas pratili posljednja dva dana bitno će oslabiti tokom današnjeg dana, a u dane vikenda potpuno prestati. Suvo će biti u cijeloj zemlji.

Dobra je to vijest za sve one koji će na otvorenome dočekati 2017. godinu. Zadnjih sati nedjelje, prvog dana Nove godine, zapuvat će slabo jugo kao uvod u promjenu vremena koja nam stiže sljedeće sedmice a s njom i oborine!

Petak:
Pretežno sunčano. Na sjeveru promjenljivo oblačno i veoma hladno, a uglavnom tokom jutra ponegdje slab snijeg ili mećava. Vjetar umjeren do jak, na udare i veoma jak, ponegdje i olujne jačine, sjevernih smjerova. Najviša dnevna temperatura vazduha od -9 do 10 stepeni.

Subota:
Pretežno sunčano, uz povremeno malu ili umjerenu oblačnost u sjevernim predjelima. U jutarnjim satima, u kontinentalnim predjelima, umjeren do jak mraz. Vjetar mjestimično umjeren do jak, sjevernih smjerova, u popodnevnim satima će oslabiti. Jutarnja temperatura vazduha od -16 do 1, najviša dnevna od -4 do 12 stepeni.

Najčitanije