8.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Potpisivanje ugovora za Mamulu

Mamula - Foto Boka News

Ministar održivog razvoja i turizma Branimir Gvozdenović i predsjednik Orascom Development Holdinga Samih Saviris potpisaće sutra – 23. februar, ponedjeljak,  Ugovor o dugoročnom zakupu ostrva Lastavica sa tvrđavom ,,Mamula’’.

Tender za dugoročni zakup ostrva Lastavica sa tvrđavom ,,Mamula” raspisan je 6. decembra 2013. godine, u cilju valorizacije tog lokaliteta u ekskluzivni turistički kompleks otvorenog tipa, standarda pet zvjezdica sa pratećim sadržajima, koji će biti uklopljen u postojeći ambijent, ne ugrožavajući kulturno-istorijski karakter tvrđave i prirodno okruženje lokacije.

Na međunarodni javni poziv dostavljene su dvije ponude i to švajcarske kompanije Orascom Development Holding i Vos Investment Group iz Holandije.

U ponudi Orascom Development Holdinga, koji je izabran kao prvorangirani na tenderu, ponuđen je period zakupa od 49 godina, po cijeni od 1,5 eura po metru kvadratnom za zakup zemljišta i 0,9 eura za zakup akvatorijuma, što je za 50 odsto više od minimalno traženog iznosa. Investicioni projekat vrijedan je 15 miliona eura, kojim se otvara do 200 radnih mjesta, a data je i projekcija ostvarivanja ukupnih direktnih prihoda u prvih deset godina, u visini od 7,5 miliona eura.

Mamula budući sadržaji
Mamula budući sadržaji

Pregovori sa kompanijom Orascom započeli su u maju 2014. godine, a završeni početkom ovog mjeseca, što je rezultiralo potpisivanjem Ugovora o dugoročnom zakupu, zakazanom za 23. februar 2015. godine.

Najčitanije