17.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Susreti profesionalaca jaht-čarter industrije

Porto Montenegro
Porto Montenegro

Nepunih mjesec dana prije početka prvog „MYBA Pop-Up Superyacht Show“ sajma koji će se u marni Porto Montenegro u Tivtu održati od 4. do 6. septembra, lista učesnika ove manifestacije postaje sve duža.

Do sada je 12 velikih jahti dužine između 26 i 41 metar, potvrdilo učešće na ovom skupu koji predstavlja najveće okupljanje profesionalaca u jahting-čarter industriji u regionu. Veličinom se među njima izdavaju impresivni dvojarbolni drveni jedrenjak „Queeen of Andaman“ među brodovima sa pogonom na jedra i 40-metarka jahta „Suheyla Sultan“ među motornim brodovima. Na spisku učesnika je i preko 30 brokera iz dvadesetak poznatih međunarodnih i domaćih brokerskih i čarter kompanija iz Velike Britanije, Francuske, Italije, Holandije, Turske, Hrvatske, SAD, Monakoa, Slovenije, Rusije, te desetak predstavnika crnogorskih i stranih pomorskih agencija i firmi koje se bave opsluživanjem jahti. Među njima su i neka od vodećih imena u toj branši poput kompanija „Edmiston”, “Northrop and Johnson”, “Camper and Nicholson” i “Burgess”.

„MYBA Pop-Up Superyacht Show“ zajedno organizuju Porto Montenegro i prestižna globalna jahting asocijacija MYBA, a ovom okupljanjem brodova koji se izdaju u čarter, njihovih vlasnika, kapetana, predstavnika agencija i brokera, simbolično se obilježava kraj glavne ljetnje nautičke sezone na Jadranu.

„MYBA Pop-Up Superyacht Show“ u Tivtu, biće ujedno i prvi događaj te vrste u ovom regionu, na kome će se sresti MYBA jahting brokeri, zastupnici i predstavnici najvećih imena iz jahting industrije i predstaviti svoje proizvode i usluge. Oni će osim obilazaka izloženih brodova, imati i više seminara i okruglih stolova na kojima će razmijeniti iskustva, a biće im prezentirane i sve prednost Crne Gore i Porto Montenegra kao matične luke za čarter-flotu jahti koja ovdje može računati na niz zakonskih i finasjiksih povoljnosti, uključujući i snabdijevanje gorivim oslobođenim carine, akcize i PDV-a, te stopom PDV-a od 0% na usluge iznajmljivanja jahti.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije