14.7 C
Kotor

Slušaj online radio

„Superyacht Rendezvous“ promoviše Crnu Goru i Jadran

Jahte učesnice Superyacht Rendezvousa na mulu Porto Montenegra
Jahte učesnice Superyacht Rendezvousa na mulu Porto Montenegra

Izletom morem do uvale Žanjic i svečanim ručkom u elitnom restoranu „Ribarsko selo“, danas je u Tivtu počelo premijerno izdanje manifestacije „Superyacht Rendezvous Montenegro“. Učešće na ovom susretu superjahti i njihovih ultrabogatih vlansika, uzelo je osam brodova ukupne vrijednosti preko 200 miliona eura i 100-tinjak gostiju na njima. Oni su se sinoć zabavljali na prošek-koktel partiju na mulu 1 Porto Montenegra ispod vezanih svojih plovećih palata- jahti Exuma” duge 50 metara, “Lady Petra” sa 47 metara, “Logica 147” i “Reve D’or” dugačke po 45 metara, 41-metarske jahte “Komokwa” i “Infatuation”, “Alyssa” sa 38 metara i 35- metarske “Stella Fiera”.

„Superyacht Rendezvous“ organizuje čuvene medijska grupacija posvećena jahting industriji – „Boat International Media“ u saradnji sa kompanijom „Adriatic Marinas“. Do sada je „Boat International“ ovu veliku feštu za sve „koji nešto znače“ u svjetskoj superjaht- industriji, priređivao duže od 20 godina u Monaku, a sada se ona iz mondenske kneževine na Azurnoj obali, seli u Crnu Goru.

„Marine i destinacije na zapadnom Mediteranu su pretrpane i polako gube svoj šarm. Za razliku od toga,ovdje oni opet mogu iskusiti i ponovno otkriti ono što ih je prije dosta godina u zapadnoj Evropi privuklo jahtingu – diskreciju, lijepo okruženje i neposredan kontakt sa morem i prirodom. Prvi utisci naših klijenata o Boki i Crnoj Gori su fantastični – prelijepo mjesto, mirno, toplo i čisto more, sjajna hrana i vino, interesentna zemlja sa slojevitom i bogatom kulturom i marina Porto Montenegro koja je svjetske klase. Ovo je nova destinacija na kojoj ćemo nadam se, u narednim godinama, priređivati čitav spektar sličnih događaja za vlasnike superjahti koji žele da otkrivaju atraktivna nova mjesta, borave u njima i istražuju ih u punom konforu i sigurnosti, i da se druže u zajedničkim aktivnostima koje prije ili poslije ne bi iimali sami.“- kazao je direktor kompanije “Boat International Media” Toni Harris.

Dio jahti učesnica
Dio jahti učesnica

Činjenicu da je među jahtama –učesnicama manifestacije “Superyacht Rendezvous Montenegro” i par njih koje već imaju matičnu luku u Porto Montenegru, izvršni direktor “Adriatic Marinasa” Oliver Corlette doživljava kao potvrdu uspjeha strategije tivatskog nautičkog centra i Crne Gore da se nametnu bogatim jahtašima kao destinacija na kojoj će oni tokom najvećeg dijela godine, držati svoje brodove.

“Taj posao još nije gotov jer moramo još raditi da što više ovako velikih jahti privučemo da kod nas imaju matičnu luku. Upravo kroz ovakve prestižne manifestacije njihovim vlasnicima iz prve ruke pružamo neposredni uvid u sve prednosti koje Crna Gora i Porto Montenegro nude kao narastajuća elitna jahting destinacija u ovom dijelu svijeta.”- istakao je Corlette dodajući da tivatska marina ovog ljeta raspolaže sa čak 460 vezova za brodove duge od 10 pa do čak 180 metara i čitavim nizom novih ugostiteljskih, servisnih i drugih sadržaja.

Harris i Corlette
Harris i Corlette

Među sponzorima manifestacije “Superyacht Rendezvous Montenegro” su američki brend luksuznog nakita „Misahara“, italijansko brodogradlište jahti i glisera „Cantiere Savona“, turski proizvođač jahti „Tansu“, Privredna komora grada Trsta i brazilski proizvođač aviona „Embraer“.

Najčitanije