7.9 C
Kotor

Slušaj online radio

“SunCinema Fest” u Tivtu

 

Tivat - pogled sa Pina - Foto Boka News
Tivat – pogled sa Pina – Foto Boka News

Opština Tivat, zajedno sa kompanijom “Adriatic Marinas-Porto Montenegro” prihvatila je pokroviteljstvo za održavanje prvog “SunCinema Festa“u Tivtu tokom septembra.

U pitanju je projekat kompanije “Link Creative Studia” iz Beograda, inače organizatora “Džada Film festa”, koji se ovih dana održava u Podgorici.

Njihov “SunCinema fest” u Tivtu će biti priređen 8. i 9.septembra, a ta zanimljiva umjetničko-ekološka manifestacija u sebi spaja inovativnost, kulturu, zaštitu životne sredine, turizam i edukaciju.

Prema riječima Petra Vujovića, energetskog menadžera Opštine Tivat, “SunCinema Fest” podrazumijeva projekcije filmova na otvorenom uz korištenje 100 odsto solarnog bioskopa, čime se promoviše sedma umjetnost, ali i energetska efikasnost i korišćenje obnovljivih izvora energije.

Uz to, festival je i svojevrsna turistička atrakcija i prilika za predstavljanje koncepta održivog razvoja široj javnosti.

“Građani i turisti će biti u prilici da, potpuno besplatno, dva dana uživaju u projekcijama dugometražnih filmova uz korišćenje solarnog bioskopa. Takođe, zainteresovani posjetioci će biti u prilici da prisustvuju radionicama i edukativnim filmovima na temu održivog razvoja i energetske efikasnosti, čime će se značajno uticati na povećanje nivoa svijesti građana o ovim važnim temama. Prema predloženoj agendi, predviđeno je da se prvi dan festivala projekcija održi na rivi Pine, a drugi dan ispred Zbirke pomorskog nasljeđa u Porto Montenegru”, kazao je Vujović.

Izvor:S. L.

Najčitanije